Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Η «Σφραγίδα» του Τάνγκο

Σκηνή από την ταινία του Μπέργκμαν «Η έβδομη σφραγίδα»
Σκηνή από την ταινία του Μπέργκμαν «Η έβδομη σφραγίδα»
Η «έβδομη σφραγίδα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, που θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στις 22.00, κυριαρχεί στην αποψινή τηλεοπτική βραδιά. Η ταινία, σουηδικής παραγωγής του 1957, σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη εντυπωσίασε βαθιά το κοινό και απέσπασε το θαυμασμό των κριτικών, οι οποίοι την ύμνησαν. Και δικαίως. Πρόκειται για ένα αριστούργημα με το αγαπημένο θέμα του Μπέργκμαν, την αναζήτηση του Οντος, το ατέλειωτο και σκληρό παιχνίδι ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Τα κεντρικά πρόσωπα, ο ιππότης Αντόνιους Μπολκ και ο ιπποκόμος του Γιενς, γυρνώντας από τις Σταυροφορίες διαπιστώνουν ότι η χώρα τους μαστίζεται από τη χολέρα. Η συνεχής παρουσία του θανάτου όχι μόνο σαν αίσθημα αλλά σαν φυσική παρουσία και σαν σύμβολο, απειλεί τη ζωή τoυ ιππότη, ο οποίος για να κερδίσει χρόνο και να «αγοράσει» λίγη παράταση, προτείνει στο Θάνατο να παίξουν τη ζωή του σε μια παρτίδα σκάκι. Με τους: Μπίμπι Αντερσεν, Μαξ Φον Σίντοφ, Γκουνάρ Ολσον.

Από την ΕΤ-1 στις 23.45 «Ο άνθρωπος των όπλων» του Νάρντο Καστίλιο. Πρόκειται για μια περιπέτεια που μας αφηγείται την εξής ιστορία: Ενας επαγγελματίας δολοφόνος της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας κάνει το τρομερό λάθος να ερωτευτεί κατά τη διάρκεια μια αποστολής στην Αργεντινή. Φαίνεται πώς και οι κατάσκoποι, όχι μόνον οι παντρεμένοι, έχουν ψυχή... Με τον Κέβιν Κόστνερ.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Το ίνδαλμα της πόλης» του Μπιλ Φορσάιθ. Η ιστορία έχει κάπως έτσι: Ο παντοδύναμος πρόεδρος μιας γιγαντιαίας αμερικανικής εταιρίας πετρελαίων στέλνει ένα ικανό στέλεχός του στο μακρινό σκοτσέζικο χωριό Φερνές, για να διαπραγματευτεί την αγορά μεγάλων εκτάσεων γης. Σκοπός της εταιρίας είναι να εγκαταστήσει εκεί ένα διυλιστήριο. Ο νεαρός, που διαπραγματεύεται με το μοναδικό επιχειρηματία που ζει στη χωριό, γοητεύεται από τη θέα του έναστρου ουρανού, αλλά και από την ωκεανογράφο Μαρίνα. Πρόκειται για μια χαριτωμένη κωμωδία με έξοχους χαρακτήρες, με χιούμορ και ανθρωπιά. Παίζουν: Πίτερ Ρίγκετ, Τζένιφερ Μπλακ.

Από το MEGA στις 00.30 « Τσάρλι» του Ρίτσαρντ Αντέμπορο. Η ταινία καταγράφει τη ζωή, τους έρωτες και τις περιπέτειες σε μεγάλου κωμικού Τσάρλι Τσάπλιν σε μια συναρπαστική αφήγηση του ίδιου του Σαρλό, ο οποίος κατέγραψε τη ζωή και το έργο του. Θα παρακολουθήσουμε τα βήματά του από τα πρώτα δύσκολα χρόνια στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου και τις περιπλανήσεις του στην Αμερική, ως την εποχή της ακμής του που σκηνοθετεί αριστουργηματικές ταινίες, με τις οποίες καθιερώθηκε η πιο χαρισματική προσωπικότητα του αιώνα μας, αφήνοντας ανεξίτηλες κηλίδες στην ιστορία του 20ού αιώνα. Με τον Ρόμπερτ Ντάουνι.

Από τον ALPHA στις 02.00 «Τάνγκο» του Μάρκος Ζουρινάγκα. Η ιστορία της ταινίας αναφέρεται στη ζωή δυο χορευτών του τάνγκο, που αναγκάζονται να χωρίσουν και να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία, εξαιτίας του πραξικοπήματος στην Αργεντινή που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Με τους Ραούλ Τζούλια και Βαλέρια Λιντς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ