Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Μπινιώρης
Νίκος Μπινιώρης
Φωτ.

Την 1η Απρίλη συμπληρώνονται 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΝΙΩΡΗΣ, από την Κόκλα Μεσσηνίας.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου και 50 ευρώ στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγός του Ελένη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, επισμηναγού ε.α. και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη», που δω κι ένα χρόνο, στις 20 Μάρτη 2005, ξαφνικά μας «άφησε» χρόνους, προσφορά στο Κόμμα του, στο ΚΚΕ, 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Ν. Π. Καραθάνος

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 16 Φλεβάρη 2006, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Η σύζυγός του Παναγιώτα

Τα παιδιά του Ντίνα και Ηλίας

* * *

Φωτ.

Μεγάλος ο πόνος μου για το «χαμό» του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΙΒΑ. Πέθανε στις 24 Φλεβάρη 2006 στην Τσεχία. Δάκρυα λύπης και εκδηλώσεις σεβασμού από όσους τον έζησαν. Αναμνήσεις ανθρωπιάς από φίλους και γνωστούς και ιδιαίτερα καλού συζύγου και στοργικού πατέρα.

Ο Γεώργιος Δρίβας γεννήθηκε στα Κουπιά Μαλάω Πελοποννήσου. Μαθητής Γυμνασίου πήρε μέρος στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Πιστός στα ιδανικά του, στέλεχος της ΕΠΟΝ και μέλος του ΚΚΕ, πιάστηκε, κακοποιήθηκε και έζησε την ταλαιπωρία της Ακροναυπλίας.

Ενα μεγάλο μέρος της ζωής του το πέρασε στην πρώην Τσεχοσλοβακία - τώρα Τσεχία - και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συμπαράσταση και βοήθεια που βρήκαμε από το σοσιαλιστικό κράτος. Εκεί τελείωσε τετράχρονη νυχτερινή οικονομική σχολή και εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις. Υπήρξε εργατικός, αξιοπρεπής και πάντα αγαπητός από τους συναδέλφους του. Τις διακρίσεις για την καλή δουλιά του τις έχω φυλαγμένες στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Στη διάρκεια του Εμφύλιου, δολοφόνησαν τα μικρά αδέλφια του και πολλές φορές με θλίψη ανέφερε τα ονόματά τους, Μανώλης και Μεταξία Δρίβα. Η μητέρα του Αγγλική Δρίβα δεν άντεξε τον πόνο από το «χαμό» του και πέθανε με το όνομά του στα χείλη της.

Η μνήμη του συντρόφου μου θα μείνει πάντα σεβαστή σε μένα, στην οικογένειά του και σε όσους τον γνώρισαν.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μενεμένης, 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ευδοκία Δρίβα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ