Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ
Εκβιασμοί και χειραγώγηση

Την πεπατημένη οδό του ρουσφετιού, του εκβιασμού, της δοσοληψίας με καθηγητές και της εξαγοράς της συνείδησης και της ψήφου των φοιτητών, βαδίζουν σταθερά και αμετανόητα οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Πρόκειται για φαινόμενο που «οργιάζει» όσο πλησιάζουμε προς τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές της 5ης Απρίλη, αγγίζοντας τα όρια του χυδαίου εκβιασμού, ακόμα και επαναφέροντας και τη μέθοδο της «δήλωσης μετανοίας»!

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μετά τα περσινά χαΐρια τους (κλοπή 350 φοιτητικών βιβλιαρίων από δυο τμήματα), οι «ΔΑΠιτοΠΑΣΠίτες» εξακολουθούν να δίνουν τα... ρέστα τους! Στη λογική της συνδιαλλαγής, και ενόψει των φοιτητικών εκλογών, επιστρατεύουν καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, «κατασκηνώνοντας» στα γραφεία τους και χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα για να εξυπηρετήσουν τους ψηφοθηρικούς τους σκοπούς, αξιοποιώντας και το «κύρος» (ή το ...φόβητρο) που τους δίνει αυτή η ...«σχέση» με καθηγητές.

Οπως καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ, η ΔΑΠ χρησιμοποιεί το γραφείο του προέδρου του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης κ. Τσίρη και της καθηγήτριας κας Μπεσίλα, ενώ η ΠΑΣΠ του καθηγητή και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λοβέρδου και του διοικητικού υπαλλήλου κ. Ματσούλα. Και ενώ το Πανεπιστήμιο υποτίθεται ότι είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα, καταγγέλλεται ότι ακόμα και τα Σάββατα και τις Κυριακές, μέχρι και τις 10 το βράδυ, τα προαναφερόμενα γραφεία «σφύζουν από ζωή»!

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για παράδειγμα, οι ΔΑΠίτες ανάγκασαν φοιτήτρια του 1ου έτους του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων να υπογράψει δήλωση ότι δε θα υποστηρίξει την Πανσπουδαστική ΚΣ, αν θέλει να της βρουν δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες και την έγραψαν στους καταλόγους της ΔΑΠ!

Ο εκβιασμός τους, όμως, δεν πέρασε. Οταν η φοιτήτρια συνειδητοποίησε πού είχε μπλέξει, απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της Πανσπουδαστικής ΚΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μετά από αποφασιστική παρέμβαση της παράταξης, η ΔΑΠ πήρε πίσω τους εκβιασμούς της. Η φοιτήτρια σήμερα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ για συλλόγους αγωνιστικούς, διεκδικητικούς, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στη σαπίλα και τις δηλώσεις μετανοίας της ΔΑΠ για την Πανσπουδαστική ΚΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταδικαστούν τα φαινόμενα εκφυλισμού (2011-05-06 00:00:00.0)
Εκβιασμοί, απειλές και επιθέσεις τα όπλα της ΔΑΠ (2007-01-31 00:00:00.0)
Εκβιασμοί και ρουσφέτια από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ (2006-03-15 00:00:00.0)
Με όρους ...τραμπούκου δρα η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια (2005-12-07 00:00:00.0)
«Εργα και ημέρες» της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (2005-03-29 00:00:00.0)
Εξευτελίζουν τις νεανικές συνειδήσεις (2003-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ