Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η ιστορία της Τριστάνα

Η Κατρίν Ντενέβ και ο Φερνάντο Ρέι στην ταινία «Τριστάνα», του Λουίς Μπουνιουέλ
Η Κατρίν Ντενέβ και ο Φερνάντο Ρέι στην ταινία «Τριστάνα», του Λουίς Μπουνιουέλ
Την εξαιρετική δραματική ταινία «Τριστάνα», του Λουίς Μπουνιουέλ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της παγκόσμιας κινηματογραφικής σκηνής, θα μεταδώσει απόψε στις 22.10 το κανάλι της «Βουλής».

Η Τριστάνα είναι μια 18χρονη συγκαταβατική νέα στο Τολέδο της δεκαετίας του '20, της οποίας μόλις έχει πεθάνει η μητέρα και έχει μείνει εντελώς απροστάτευτη και αβοήθητη σ' ένα σκληρό κόσμο, όπου είναι δύσκολο να επιβιώσει κανείς. Την Τριστάνα αναλαμβάνει να προστατέψει ένας ευκατάστατος, ασυμβίβαστος και άθεος γέρος, ο Δον Λόπε. Ο άντρας τη δέχεται με πατρικότητα, αλλά γρήγορα οι τρόποι του αλλάζουν και θέλει να είναι και σύζυγος και πατέρας της. Η κοπέλα, αν και τον μισεί, ανέχεται την ντροπή, ώσπου ερωτεύεται ένα νεαρό ζωγράφο, ο οποίος με μια γροθιά την ελευθερώνει από τον Δον Λόπε και την παίρνει μαζί του σε άλλη πόλη. Δύο χρόνια αργότερα, η Τριστάνα αρρωσταίνει βαριά, νομίζει ότι θα πεθάνει και θέλει να περάσει τις τελευταίες μέρες της στο σπίτι του Τολέδου, όπου ξέρει ότι ο θλιμμένος προστάτης θα τη δεχτεί...

Με την «Τριστάνα» ο Μπουνιουέλ, ακολουθώντας ένα μυθιστόρημα του Μπενίτο Πέρεζ Γκάλντος, δημιουργεί δύο από τους μεγαλύτερους αστούς ήρωές του, την Τριστάνα και τον αριστοκράτη Δον Λόπε. Ο Μπουνιουέλ τους αντιμετωπίζει και τους δύο χωρίς συμπάθεια, αλλά και χωρίς μίσος, «κοιτάζοντάς» τους ουσιαστικά με ψυχρότητα. Ο Δον Λόπε ανήκει σε μια ξεπεσμένη ισπανική αριστοκρατία και έχει μεγαλώσει μέσα στις παραδόσεις της. Ταυτόχρονα, έχει έντονες σεξουαλικές επιθυμίες και πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει την Τριστάνα. Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Φερνάντο Ρέι, Φράνκο Νέρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ