Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Στις καλένδες η τροποποίηση του καταστατικού

Η κυβερνητική - εργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ απέρριψε πρόταση της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»

Στις ελληνικές καλένδες, ουσιαστικά, παραπέμπει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, την τροποποίηση του αντιδημοκρατικού καταστατικού της Ομοσπονδίας. Στην πραγματικότητα επιδιώκεται να μην τροποποιηθεί το εκτρωματικό εκλογικό σύστημα των ποσοστώσεων που εφαρμόζεται στις εκλογές της ΠΟΕΣΥ κατά παράβαση του Ν. 1264/82 που υποχρεωτικά εφαρμόζεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στις Δημοσιογραφικές Ενώσεις και θα έπρεπε να ισχύει και στις εκλογές της Ομοσπονδίας των Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Κι αυτό ενώ η τροποποίηση του Καταστατικού της ΠΟΕΣΥ έχει αποφασιστεί σαν ζήτημα προτεραιότητας τόσο από το προηγούμενο (3ο Συνέδριο) όσο και στο τελευταίο 4ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Το θέμα της Τροποποίησης του καταστατικού συζητήθηκε, προχτές σε συνεδρίαση του ΔΣ με πρωτοβουλία του μοναδικού συμβούλου -εκπροσώπου της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» (Δημοσιογραφική Συνεργασία -Αριστερή Οχθη) και με το αίτημα να οριστεί συγκεκριμένο και «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα για την προετοιμασία της τροποποίησης του καταστατικού, κάτι που είναι αποκλειστική ευθύνη του ΔΣ.

Ωστόσο η πλειοψηφία των συμβούλων των παρατάξεων του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι και Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία μαζί και μια σύμβουλο της «Συσπείρωσης»), απέρριψαν την πρόταση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που να δεσμεύει συγκεκριμένα το ΔΣ. Αντ' αυτού παρέπεμψαν το ζήτημα στην επιτροπή καταστατικού με την... ευχή να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη διαμόρφωση προτάσεων προς το ΔΣ... Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη παρελκυστική τακτική είχε ακολουθηθεί και από την προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί η απόφαση του 3ου Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ για την τροποποίηση του καταστατικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ