Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εμποροπανήγυρις» των τεχνών

Πολιτιστικό «παζάρι» ενταγμένο στην πολιτική εμπορευματοποίησης της τέχνης και, στην προκειμένη περίπτωση, αναζήτησης νέων «αγορών» για «πολιτιστικό μάρκετινγκ» αποτελεί η διοργάνωση «Βαλκανική Αγορά Παραστατικών Τεχνών» («1st Balkan Performing Arts Market») που παρουσίασαν χτες ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης και η διοίκηση του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ανώνυμη εταιρία του ΥΠΠΟ).

Κατά τους οργανωτές, πρόκειται για «νέο «πλαίσιο επαφής», επιτρέποντας στα καλλιτεχνικά σχήματα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων να παρουσιαστούν στην παγκόσμια αγορά και να επιδιώξουν νέες συνεργασίες και απευθύνεται σε καλλιτέχνες του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και καλλιτεχνικούς διευθυντές φεστιβάλ από 12 βαλκανικές χώρες. Ουσιαστικά απευθύνεται σε επιχειρηματίες του χώρου (εταιρίες παραγωγής, παραγωγούς, καλλιτεχνικά γραφεία, ατζέντηδες κλπ.), με στόχο τη «διείσδυση σε μεγαλύτερες αγορές εκτός των γεωγραφικών τους ορίων».

Το «παζάρι» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (1-4/6), ενώ, ΥΠΠΟ και ΟΠΕΠ θα «προσφέρουν δωρεάν» τα περίπτερα και θα καλύψουν το κόστος. Αρκετά «γαλαντόμοι» αν υπολογιστεί ότι σήμερα λήγουν οι συμβάσεις 115 εργαζομένων του ΟΠΕΠ (επί συνόλου 150), ενώ η διοίκηση του Οργανισμού τούς έχει σε διαρκή εργασιακή ομηρία, με δίμηνες και, εσχάτως, μηνιαίες συμβάσεις, με τον ισχυρισμό ότι... «δεν έχει λεφτά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ