Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στις Κάννες ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ

Με βιογραφίες και πορτρέτα διακεκριμένων Ελλήνων από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, των Τεχνών, της λογοτεχνίας, των επιστημών, αναγνωρισμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη ζωή και το έργο τους, συμμετέχει η ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης MIPTV στις Κάννες. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 7 Απρίλη.

Στην αγορά του Φεστιβάλ το Τμήμα Πωλήσεων της ΕΡΤ, που φέτος το περίπτερό του θα είναι θεματικό, διαθέτει 34 προγράμματα - εργοβιογραφίες διάσημων Ελλήνων. Ανάμεσά τους είναι: «Μαρία Κάλλας», του Θανάση Νέτα, «Κατίνα Παξινού», του Δημήτρη Δημογεροντάκη, «Ελ Γκρέκο», της Κούλας Αντωνιάδου, «Οδυσσέας Ελύτης», του Γιώργου Σγουράκη, «Γιώργος Σεφέρης», του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Ανδρέας Εμπειρίκος», του Τάσου Ψαρρά, «Μανώλης Ανδρόνικος», του Θάνου Σοϊμοίρη, «Διονύσης Φωτόπουλος, του Αντώνη Τσάβαλου, «Αλέκος Φασιανός», του Λάκη Παπαστάθη, «Μανώλης Καλομοίρης», του Δημήτρη Λέων, «Δημήτρης Μυταράς», του Λάκη Παπαστάθη, «Δημήτρης Σγουρός» του Παναγιώτη Κακαβιά, «Ελένη Καραΐνδρου», της Σόφης Σαμαρά, «Γιώργος Χωραφάς», του Γιώργου Σιούλα, «Νίκος Σκαλκώτας», του Γιώργου Σκευά, «Γιάννης Τσαρούχης», των Γιάννη Γαϊτάνου και Αρχόντως Κρητικού, «Στρατής Τσίρκας», του Τάκη Χατζόπουλου, «Κώστας Τσόκλης», του Παναγιώτη Κακαβιά, «Θόδωρος Αγγελόπουλος», των Κώστα Κωβαίου και Στάθη Πλώτα, «Μιχάλης Κακογιάννης», του Αγγελου Κοβότσου, «Κωνσταντίνος Καβάφης» του Τάσου Γουδέλη, «Ειρήνη Παπά», της Σόφης Σαμαρά, «Μάνος Χατζιδάκις», του Γιώργου Σκευά και «Μίκης Θεοδωράκης» των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά, η ΕΡΤ, σε συνεργασία με τη «Βουλή - Τηλεόραση», διοργανώνει το «Σεμινάριο επιμόρφωσης για την παραγωγή Ιστορικών ντοκιμαντέρ», στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναβάθμιση του ιστορικού ντοκιμαντέρ στη χώρα μας. Στη διοργάνωση αυτή, αλλά και στις διεθνείς συμπαραγωγές της ΕΡΤ με άλλους τηλεοπτικούς οργανισμούς, αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Κωνσταντίνος Αλαβάνος, γενικός διευθυντής της «Βουλής - Τηλεόρασης», Φώτος Λαμπρινός, σκηνοθέτης και Μιχάλης Λυκούδης, συντονιστής προγράμματος της ΝΕΤ.

Φέτος, η ΕΡΤ συμμετέχει στο χρηματοδοτικό πακέτο των ταινιών, των οποίων ο προϋπολογισμός κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 250.000 ευρώ, ενώ με τη συμμετοχή της στις συμπαραγωγές θα συμβάλει και η «Βουλή - Τηλεόραση». Η διοργάνωση του σεμιναρίου επιμόρφωσης χωρίζεται σε δύο επιμέρους φάσεις: Η πρώτη είναι το σεμινάριο και θα πραγματοποιηθεί στις 15 - 19 Μάη και η δεύτερη, το εργαστήριο που θα γίνει τον Οκτώβρη του 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ