Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πιέσεις για παραίτηση Τζαφάρι

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στις γραμμές των θρησκευτικών σιιτικών παρατάξεων που ζητούν την παραίτηση του Ιμπραχίμ αλ Τζαφάρι. Χτες, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των σιιτικών παρατάξεων κάλεσαν τον Τζαφάρι να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι ένα βασικό προσόν που οφείλει «να έχει ο νέος Ιρακινός πρωθυπουργός είναι να είναι ενωτικός και αυτό το έχει χάσει ο Τζαφάρι». Ο ίδιος, πάντως, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» αρνείται κατηγορηματικά να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, υποστηρίζοντας ότι έχει, ήδη, επιλεγεί.

Την ίδια ώρα, σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε η ΟΥΝΕΣΚΟ, γνωστοποιώντας ότι από την εισβολή στο Ιράκ μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί είτε από κατοχικές δυνάμεις είτε από αγνώστους περισσότερα από 180 μέλη της ιρακινής ακαδημαϊκής κοινότητας. Υπενθυμίζεται ότι μόνο την περασμένη βδομάδα, δολοφονήθηκαν 5 πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Τέλος, χτες, διακόπηκε εκ νέου, λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξή της η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν μετά από έντονο διαπληκτισμό του ιδίου και του συνηγόρου του με τον πρόεδρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ