Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Αναβάθμιση και όχι συγχώνευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους, κατά τη χτεσινή στάση εργασίας

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο, διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι με τη χτεσινή τους κινητοποίηση
Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο, διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι με τη χτεσινή τους κινητοποίηση
«Οχι στα σχέδια συγχώνευσης και στο κλείσιμο. Αναβάθμιση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής», απαίτησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» με στάση εργασίας που πραγματοποίησαν χτες 11 π.μ - 3 μ.μ. και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στη στάση εργασίας που εξήγγειλε το σωματείο, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο του νοσοκομείου της υγειονομικά υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής και τη συγχώνευσή του με το «Αττικόν» στο Χαϊδάρι. Στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου και δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν αυτά τα σχέδια να περάσουν. Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Πέτρου, το υπουργείο Υγείας και στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της περιοχής μίλησε καθαρά για συγχώνευση ή για μεταφορά κάποιων κλινικών στο «Αττικόν». Από τις 22 Μάρτη 2006, το σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για το επίμαχο ζήτημα, αλλά απ' το υπουργείο δεν υπήρξε καμία απάντηση. «Δε μας πείθουν οι διάφορες γενικόλογες "διαβεβαιώσεις" που ακούγονται απ' το υπουργείο για να κατευνάσουν τις όποιες ανησυχίες. Θέλουμε επίσημη δέσμευση του υπουργείου ότι το νοσοκομείο θα παραμείνει και αναβαθμιστεί», επισήμανε.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι, αλλά και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής με προπομπό το πανό: «Οχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Αναβάθμιση τώρα» και φωνάζοντας το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια απ' το νοσοκομείο», πορεύτηκαν στους δρόμους της περιοχής και κατέληξαν στην Ιερά Οδό, όπου έκαναν ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ