Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

Δήμος Πετρούπολης. Δήμαρχος: Στέφανος Βλάχος.

Στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ενώ στο συνδυασμό συμμετείχαν και στελέχη της ΝΔ. Μια συμμαχία που έκανε πράξη πολλά αντιλαϊκά μέτρα.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του δήμου:

  • Κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει αυξήσει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 25,5%. Η Πετρούπολη ήταν ένας από τους δήμους με τα χαμηλότερα τέλη και τώρα ξεπερνά το μέσο όρο. Τα τέλη νεκροταφείου αυξήθηκαν έως και 250%!
  • Ιδρυσε δημοτική επιχείρηση στην οποία «παρέδωσε» μια σειρά από δραστηριότητες του Δήμου (πολιτισμός, αθλητισμός, κοινωνική πρόνοια). Παλαιότερα οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες παρέχονταν δωρεάν (επί δημαρχίας Γιώργου Γιώγου που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ). Σήμερα νέοι και εργαζόμενοι πληρώνουν από 15 μέχρι 40 ευρώ το μήνα για να αθληθούν ή να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Το 2003 τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αυξήθηκαν κατά 66%.
  • Σύμφωνα με υπολογισμούς της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης», από τη διοίκηση Βλάχου έχουν προσληφθεί 70 - 80 εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις. Εκκρεμεί η πρόσληψη 42 εργαζομένων με 4ωρη απασχόληση για 20 μήνες και με μισθό 350 ευρώ το μήνα, για διάφορες ειδικότητες. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και καθυστερούνται τα δεδουλευμένα τους από 3 έως 6 μήνες.
  • Ιδρύθηκε Δημοτική Αστυνομία με την πρόσληψη 14 αστυνομικών.
  • Παρέλαβε το ταμείο του δήμου στην αρχή της τετραετίας με 1,5 δισ. δρχ. και τώρα - σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου - χρωστά 200 εκατ. δραχμές!
  • Μέχρι σήμερα έχει δανειστεί 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ήταν για αγορά μηχανημάτων και εξαρτημάτων καθαριότητας, τα οποία όμως δε χρησιμοποιούνται! Ο λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού. Το 15% των εργατών καθαριότητας, το 25% των οδηγών και χειριστών και το 40% των εργαζομένων στις υπηρεσίες πρασίνου, έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες.
  • Υπάρχουν περιπτώσεις που ο δήμος - δηλαδή οι δημότες - έχει επιβαρυνθεί (μέσω των δημοτικών φόρων) με 270 ευρώ για τη φύτευση δέντρων πικροδάφνης από εργολάβο και 960 ευρώ για την κάθε ζαρντινιέρα που τοποθετεί εργολάβος!
  • Με την ουσιαστική συμφωνία της διοίκησης, μεθοδεύεται η μεταφορά των λυμάτων της Ψυττάλειας στο λατομείο Μουσαμά, πίσω από το θέατρο Πέτρας.
  • Ο μοναδικός μεγάλος πνεύμονας πρασίνου στη Δυτική Αττική, το Ποικίλο Ορος, κινδυνεύει με τσιμεντοποίηση. Η Ιερά Μονή Λαμίας διεκδικεί 7.500 στρέμματα. Η δημοτική αρχή δεν αντιδρά. Οταν ιδιώτες καταπατητές πέτυχαν τον αποχαρακτηρισμό 83,5 στρεμμάτων δημόσιας δασικής αναδασωτέας έκτασης, ο δήμος δεν είπε κουβέντα...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ