Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Το «όνειρο» της ηγεσίας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ελέγχεται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Σαν άλλοι... μεγαλοεπιχειρηματίες, υπέγραψαν χτες Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Τι προβλέπει αυτό; Τη «διαμόρφωση ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος», κάτι που βέβαια, βρίσκει αρκετές εκφράσεις στην καθημερινή πρακτική των δήμων. Επιπλέον το μνημόνιο προβλέπει ότι αυτές θα «ισχυροποιηθούν».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ); «Ξεπερνά - είπε - στενότυπες αντιλήψεις που ποινικοποιούν την επιχειρηματικότητα». Με απλά λόγια οι «μπίζνεσμαν» δήμαρχοι, που ονειρεύονται οι ηγέτες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) της ΚΕΔΚΕ, θα συστήνουν εταιρίες για κάθε υπηρεσία και θα ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για όλα! Αλλωστε, ήδη, οι εργαζόμενοι πληρώνουν υπέρογκα χαράτσια για τέλη και φόρους, για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, για τους παιδικούς σταθμούς, για έργα, πλατείες, αντιπλημμυρικά και πολλά άλλα.

Να μην ξεχνάμε πως άμεσα θα ψηφιστεί ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει τη σύσταση από τους δήμους ανωνύμων εταιριών που θα δραστηριοποιούνται σε ποικίλους τομείς. Το πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων των δήμων, ο λεγόμενος «Θησέας» θεμοσθετεί ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση τη συνεργασία με ιδιώτες. Ενώ ήδη οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την εκτέλεση - δηλαδή εμπορευματοποίηση - έργων και υπηρεσιών, είναι νόμος του κράτους.

Το ποιος χάνει από αυτή την πολιτική επιλογή είναι σαφές: Οι εργαζόμενοι, που καλούνται να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν. Η δήλωση του προέδρου της, θα πει κάποιος, συμφωνώντας με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γ. Κασσιμάτη, ότι οι δήμοι έχουν ανάγκη από δυναμικές επιχειρήσεις και κερδοφόρες εταιρίες με κοινωνικές ευαισθησίες, μας θυμίζει απλά ότι η «ευαισθησία» των ιδιωτών, που συμμετείχαν στα περιβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, αφήσανε τους επιχειρηματίες - εργοδότες με τις τσέπες γεμάτες από τα κονδύλια που μοιράστηκαν και τους εκπαιδευόμενους - μετά από λίγους μήνες - χωρίς δουλιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ