Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Φιλοκυβερνητικές ... αναταράξεις

Νέο επεισόδιο αναταράξεων στο φιλοκυβερνητικό Τύπο, το οποίο εντάσσεται στα παιχνίδια εξουσίας, σημειώθηκε χθες με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Γιώργου Τράγκα «Χώρα», με επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου.

Τα παιχνίδια και οι επιθέσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάταξης του τοπίου των ΜΜΕ που επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς και στο μοίρασμα της κρατικής διαφημιστικής πίτας.

Το χθεσινό φύλλο της «Χώρας» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Πώς ο Θόδωρος θέλει να κλείσει η "Χώρα"» με υπέρτιτλο «Πρωτοφανείς μαφιόζικες ενέργειες από τον κολλητό του εμπόρου όπλων», και με πλάγιο «πιέσεις και στον ALPHA από εθνικό διαφημιστή και Ρουσόπουλο για να διώξει τον Τράγκα».

Ο εκδότης της «Χώρας», ο οποίος συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, στο πρωτοσέλιδό του, κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας ότι «μειώνει τα κονδύλια κρατικής διαφήμισης προς τον ALPHA εκβιάζοντας να φιμωθεί» ο ίδιος, ώστε να μη γράφει στην εφημερίδα του τίποτα εναντίον του Θ. Ρουσόπουλου. Μιλά για «ανελέητες επιθέσεις και μαφιόζικες ενέργειες» κατά της εφημερίδας του και της συνεργασίας του με τον ALPHA από τον Θ. Ρουσόπουλο, οι οποίες «πληγώνουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Καραμανλή». Συνδέει τον υπουργό Επικρατείας με «εθνικό διαφημιστή που άσκησε πιέσεις ακόμη και στον ALPHA για να διωχτεί ή να φιμωθεί» ο Γ. Τράγκας, ενώ θέτει το ερώτημα εάν ο Θ. Ρουσόπουλος διατηρεί οικογενειακές σχέσεις με έμπορο όπλων.

Σε ενυπόγραφο άρθρο του, ο Γ. Τράγκας επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα του, ενώ αναφέρει ότι προχθές «ήρθαν πρόστιμα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συνολικού ύψους 45.000 ευρώ».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες χαρακτήρισε ψευδείς και αβάσιμους τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «Χώρα» ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και έστειλε επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού Νίκο Χατζηνικολάου, ζητώντας του να γνωστοποιήσει δημόσια εάν κάποιος τρίτος και ποιος εν αγνοία του χρησιμοποίησε το όνομα του Θ. Ρουσόπουλου στην «οποιαδήποτε συναλλαγή του με τον ALPHA και τούτο για ν' ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Στην απάντησή του προς τον Θ. Ρουσόπουλο, ο Νίκος Χατζηνικολάου διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χώρα» περί «δήθεν» όπως αναφέρει πιέσεων που δέχτηκε ο σταθμός και πως δεν έχει βάση η απομάκρυνση του Γιώργου Τράγκα από το σταθμό. Η συνεργασία, μάλιστα, του Γιώργου Τράγκα με τον ALPHA, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Νίκου Χατζηνικολάου, «συνεχίζεται αδιατάρακτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ