Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κυριακή Κόκκαλη
Κυριακή Κόκκαλη
Φωτ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ Μαυροβουνιώτου-ΚΟΚΚΑΛΗ και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ.

Γιώργος Κόκκαλης

* * *

Φωτ.

Στις 11 Απρίλη 2006 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, μέλους του KΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου του Παραρτήματος Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ. Υπήρξε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Κασσιανή, τα παιδιά και τα εγγόνια του προφέρουν στην ΚΟΒ Πετρούπολης 50 ευρώ και 20 ευρώ στο Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Καλό ταξίδι ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΕ! Πρωταντάρτη του ΕΛΑΣ στο Μοριά, Μακρονησιώτη. Εζησες τη μεγάλη σφαγή του πρώτου Τάγματος Σκαπανέων το 1948, τους κατατρεγμούς, μπήκες στο «σύρμα». Παρά τα βασανιστήρια δεν τους παρέδωσες το πνεύμα σου. Το κράτησες πολύ ψηλά σαν φυλαχτό, αντλώντας αντοχή, δύναμη, ελπίδα... Ετσι που σε κατάντησαν... σε έστειλαν στο Δρομοκαΐτειο για μεγάλο διάστημα κι εκεί κράτησες περήφανα, σαν ριζιμιά κολόνα... καθαρό το υποσυνείδητό σου...

Οταν ξέμπλεξες από όλα αυτά, περιερχόμενος την πλατεία Ομονοίας, πούλαγες λαχεία για να ζήσεις. Ψηλότερος από τους άλλους περαστικούς, ομορφότερος, καλοσυνάτος, με το χαμόγελο και το χιούμορ στα κόκκινα χείλη σου, τη χτενισμένη γενειάδα σου, την επιβλητική κορμοστασιά σου και το τιμημένο σήμα του ΕΛΑΣ στο μπερέ σου.., οραματιζόσουν τον δικό σου κόσμο.

Δικαιούσαι εσύ αγροτόπαιδο..., καλλικέλαδε τραγουδιστή.., διδάκτορα της βυζαντινής μουσικής... ολάκερη τη Μακρονησιώτικη τιμή και δόξα.

Το «τζάμι» όμως ράγισε. Εμεινες τα τελευταία 19 χρόνια ακίνητος στο κρεβάτι. Εφυγες, πετώντας σαν πουλί την άνοιξη.

Τάσος Παπαναστασίου
Τάσος Παπαναστασίου
Αντίο «Μάϊ φρεντ». Ας είσαι ανάλαφρος, στο χώμα της γενέτειρας γης, που διάλεξες.

Συλλυπούμαι την οικογένειά σου.

Αντί για θυμαρίσια Μακρονησιώτικα λουλούδια προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Νίκος Μανδράκος

* * *

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» στις 11 Απρίλη 2006 σε ηλικία 91 χρόνων, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον ξένο ζυγό.

Στον Εμφύλιο εντάχθηκε στο ΔΣΕ και συμμετείχε στη μάχη για την κατάληψη του Καρπενησίου το 1948.

Από το φθινόπωρο του 1949 κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1982.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των ΜΙΜΗ ΚΑΡΔΑΣΗ και ΑΝΤΩΝΗ (Αντουάν) ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καμινίων Πειραιά.

Βασίλης Καρδάσης

* * *

Στις 10 Απρίλη 2006 πέθανε και κηδεύτηκε την επομένη στα Μελίσσια η ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΥΡΟΥΝΗ.

Στη μνήμη της η οικογένεια Χατζησαρρή προσφέρει 10 ευρώ στην ΚΟΒ Μελισσίων, 10 ευρώ στο Παράρτημα Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Μίμης Καρδάσης
Μίμης Καρδάσης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ