Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΡΟΔΟΠΗΣ
Συγκέντρωση αύριο στη Νομαρχία

Ανάστατοι είναι οι καπνοπαραγωγοί του Νομού Ροδόπης καθώς οι εταιρίες μεταποίησης κρατούν τις τιμές των καπνών στα κατώτερα δυνατά επίπεδα έτσι που είναι αδύνατο να καλυφθεί ακόμη και το κόστος παραγωγής. Μέσα στο κλίμα εκβιασμών που έχει διαμορφωθεί όλο το τελευταίο διάστημα, οι αγρότες από τα καπνοχώρια της Ροδόπης αναγκάζονται να πουλούν το μπασμά στην εξευτελιστική τιμή των 60 λεπτών μέχρι και ένα ευρώ το κιλό ενώ σε πολύ λιγότερες περιπτώσεις αγοράστηκαν καπνά με μεγαλύτερη τιμή.

Αύριο οι αγρότες της Ροδόπης θα πραγματοποιήσουν την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον νομό τους με αποτέλεσμα να πλήττονται 8.000 οικογένειες που η μονοκαλλιέργεια του καπνού αποτελεί τη μοναδική τους απασχόληση. Στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καπνοπαραγωγών Ν. Ροδόπης, η οποία διοργανώνει τη συγκέντρωση αναφέρεται:

«Συνάδελφοι δεν πάει άλλο. Μας οδηγούν στην καταστροφή. Με τους κανονισμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με τις εξευτελιστικές τιμές που δίνουν οι έμποροι και με τις εγγυητικές που δεν κατατέθηκαν και τώρα βρεθήκαμε σε μία δυσκολότατη θέση. Για πρώτη φορά 762 παραγωγοί αναγκάζονται να πουλήσουν τα καπνά τους με 30 λεπτά το κιλό.Τι κάνανε η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση; Πρέπει να αντιδράσουμε.

Σας καλούμε την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 11 η ώρα το πρωί στη συγκέντρωση που οργανώνουμε στην οδό Βασιλέως Παύλου απέναντι από τη Νομαρχία.

Ζητάμε:

  • Τιμές που να μας εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό έσοδο παραγωγής.
  • Να γίνει αγορά των καπνών των 762 αδικημένων καπνοπαραγωγών.
  • Να αλλάξουν οι κανονισμοί που ισχύουν για τον καπνό προς όφελος των καπνοπαραγωγών.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να κάνει έργα στο νομό που να βοηθάνε την Αγροτική Οικονομία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ