Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Δ΄ ΚΠΣ
Στην υπηρεσία φθηνού κι «ευέλικτου» εργατικού δυναμικού

Στο γενικότερο στόχο της δημιουργίας φθηνού και «ευέλικτου» εργατικού δυναμικού, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες για την αύξηση των κερδών τους, προσδένεται και το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) 2007 - 2013. Πλαίσιο, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως βασικός μοχλός για την προώθηση της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Στις επιδιώξεις αυτές αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το σχεδιασμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομίας Χ. Φώλιας και οι γενικοί γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που θα κληθεί να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια της υλοποίησης του Δ΄ ΚΠΣ.

α) «Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και η δυνατότητα απασχόλησης των εργαζομένων». Πρόκειται ακριβώς για προγράμματα που δημιουργούν φθηνή εργατική ύλη για τους επιχειρηματίες.

β) Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, στόχος ο οποίος τίθεται ως βασικός στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας.

γ) Η ανάπτυξη της περιφέρειας (η ΝΔ στην περίπτωση αυτή υποκλέπτει το γνωστό δημαγωγικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ), καθώς, σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη, το 80% των πόρων των 20,1 δισ. ευρώ, σχεδιάζεται να κατευθυνθούν στην περιφέρεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ