Σάββατο 22 Απρίλη 2006 - Κυριακή 23 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006
ΠΑΜΕ στον κορυφαίο απεργιακό σταθμό

Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η συγκέντρωση της Αθήνας. Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα
Καθώς απομένει μια μόνο εβδομάδα μέχρι την 1η του Μάη, οι ταξικές δυνάμεις, χωρίς ανάπαυλα, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την υλοποίηση του προγράμματος εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς που έχουν ήδη αποφασίσει τα ταξικά συνδικάτα, οι τοπικές και κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ στις πλατιές Γενικές Συνελεύσεις και τις συσκέψεις που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες συνεχίζονται τη βδομάδα που έρχεται.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγωνιστικού - ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της απεργιακής συγκέντρωσης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης καλεί σωματεία και συνδικαλιστές, αξιοποιώντας τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τις επόμενες ημέρες να βγουν πιο αποφασιστικά, πιο τολμηρά και να απευθυνθούν στους εργαζόμενους στους τόπους δουλιάς και κατοικίας. Να συζητήσουν με όλους τους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης και την όξυνση της αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους.

Τα μηνύματα από το πλατύ άνοιγμα όλες τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή και την απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών Ομοσπονδιών και συνδικάτων στις 13 Απρίλη, είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κυρίαρχο ζήτημα στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδεικνύεται το θέμα της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και οι «αυξήσεις» των 0,77 ευρώ που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά και τα πρόσθετα εμπόδια που θέτει αυτή η Σύμβαση στη μάχη για τις αντίστοιχες κλαδικές. Η αναγκαιότητα να αντιπαλευτούν αυτά τα εμπόδια, να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι στον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, για να δοθεί συνολικά απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, γίνεται επιτακτική μπροστά στην Πρωτομαγιά και στις μάχες που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ