Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Nα ζει κανείς ή να μη ζει;

Σκηνή από την ταινία του Αλαν Τζόνσον «Να ζει κανείς ή να μη ζει;»
Σκηνή από την ταινία του Αλαν Τζόνσον «Να ζει κανείς ή να μη ζει;»
Στην κατεχόμενη από τους ναζί Πολωνία, διαδραματίζεται η ιστορία, στην αμερικανική ταινία του Αλαν Τζόνσον «Να ζει κανείς ή να μη ζει;». Η ταινία είναι ριμέικ της κλασικής ταινίας του Ερνστ Λιούμπις που γυρίστηκε το 1942. Ο Μελ Μπρουκς και η Αν Μπάνκροφτ ερμηνεύουν ένα φημισμένο θεατρικό ζευγάρι της πολωνικής επιθεώρησης. Το ζευγάρι και η ομάδα των θεατρίνων, όταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει, θα συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στην αντίσταση, προσπαθώντας να σώσουν, και μάλιστα κάτω από τη μύτη των Γερμανών ναζί, Πολωνοεβραίους. Η ταινία, παρά την κωμική της πλοκή, είναι συγκινητική. Εκτός από τους Μελ Μπρουκς και Αν Μπάνκροφτ, παίζουν οι Χοσέ Φερέρ, Τιμ Μάθεσον και Τσαρλς Ντέρνινγκ (ΝΕΤ 22.00).

«Η άκρη του νήματος». Δικαστικό και ερωτικό θρίλερ σκηνοθετημένο από τον Ρίτσαρντ Μάρκαντ. Η Πέιτζ Φόρεστερ, μια πλούσια γυναίκα, βρίσκεται δολοφονημένη. Οι υποψίες στρέφονται στο μοναδικό κληρονόμο, που είναι ο άνδρας της. Ο εισαγγελέας Κρέισνι, που έχει πολιτικές φιλοδοξίες, παραπέμπει τον άνδρα της Φόρεστερ για φόνο εκ προμελέτης. Την υπεράσπιση του άνδρα αναλαμβάνει μια φημισμένη δικηγόρος, η οποία πολύ σύντομα θα ερωτευτεί τον πελάτη της, πιστεύοντας στην αθωότητά του. Αγνοεί, όμως, ότι παίζονται παιχνίδια σε βάρος της, ενώ ταυτόχρονα θα πέσει και θύμα πλεκτάνης. Ενδιαφέρον θρίλερ με εκπλήξεις και ανατροπές. Πρωταγωνιστούν ο Τζεφ Μπρίτζες και η Γκλεν Κλόουζ (MEGA 23.15).

«Δυο καουμπόι στη Νέα Υόρκη». Αμερικανική κωμωδία σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Τσάμπιον. Δυο καουμπόι από το Νιου Μέξικο, αναζητώντας έναν φίλο τους που έχει εξαφανιστεί, πηγαίνουν για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα μπλέξουν στη ζούγκλα της μεγαλούπολης, χωρίς να υποψιάζονται τους κινδύνους που παραμονεύουν. Παίζουν οι Γούντι Χάρελσον, Κίφερ Σάδερλαντ και Τόμας Μίλιαν (STAR 23.00).

«Χόμερ και Εντι». Αμερικανική ταινία, σκηνοθετημένη από τον Αντρέι Κοντσαλόφσκι. Μια ψυχοπαθής, που έχει δραπετεύσει από το ψυχιατρείο, συναντά στο δρόμο προς το Ορεγκον έναν διανοητικά καθυστερημένο άνδρα και τον πείθει να διασχίσει μαζί της την Αμερική. Οι δύο ήρωες θα δεθούν συναισθηματικά και θα γίνουν φίλοι. Συγκινητική ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Μπελούσι και Γούπι Γκόλντμπεργκ (ΕΤ-3 24.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ