Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Στο έλεος των κερδοσκόπων

Τεράστιες οι ευθύνες Νομαρχίας (ΠΑΣΟΚ) και διοίκησης Δήμου Αθήνας (ΝΔ)

Ο Πανελλήνιος ΓΣ με τις εγκαταστάσεις του καταπατά, με την ανοχή και την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Αθήνας, έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πρωτεύουσας
Ο Πανελλήνιος ΓΣ με τις εγκαταστάσεις του καταπατά, με την ανοχή και την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Αθήνας, έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πρωτεύουσας
Το Πεδίον του Αρεως καταστρέφεται καθημερινά. Οι αυθαίρετες κατασκευές του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία και προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μ. Κυριακού, με την ανοχή της διοίκησης του Δήμου, όχι μόνο δεν κατεδαφίστηκαν, αλλά επιπλέον, η διοίκηση του συλλόγου, απαλλάχτηκε και από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Την ίδια στιγμή, τεράστια είναι και τα λειτουργικά προβλήματα του πάρκου. Από τη φύλαξη, τη συντήρηση και το φωτισμό, μέχρι και τη φύτευση πρασίνου. Οι ευθύνες τόσο της Υπερνομαρχίας (ΠΑΣΟΚ) όσο και της διοίκησης του Δήμου Αθήνας (ΝΔ) είναι τεράστιες για την κατάσταση που επικρατεί...

Οι αυθαίρετες κατασκευές του Πανελληνίου ΓΣ παραμένουν. Επιπλέον, έχει απαλλαχτεί και από τις όποιες κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις πέντε (!) αποφάσεις της Πολεοδομίας του Δήμου Αθήνας, η διοίκηση του Δήμου ουδέποτε ανέλαβε την πολιτική ευθύνη κατεδάφισής τους.

Ετσι, και μετά από τέσσερις αναβολές εκδίκασης της απόφασης - και την παρέλευση πενταετίας - εκδόθηκε βούλευμα για να μην εκδικαστούν οι αυθαιρεσίες. «Η εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλλει η Πολεοδομία του Δήμου, οδηγήθηκε μέσω συνεχόμενων αναβολών - με διάφορες αφορμές - μεθοδευμένα στην παραγραφή της», μας λέει η Βέρα Καραγιάννη, μέλος της Γραμματείας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως.

«Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των αυθαιρεσιών του Πανελληνίου και να εκτελεστούν οι υπάρχουσες αποφάσεις της Πολεοδομίας του Δήμου Αθήνας», σημειώνεται, σε σχετική πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.

Παράλληλα, σημαντικά είναι και τα προβλήματα συντήρησης του πάρκου με ευθύνη της Νομαρχίας. «Ο φωτισμός είναι ελλιπής. Σπατάλησαν εκατομμύρια ευρώ σε εργολαβίες. Και όμως... Οι βρύσες δεν έχουν νερό, οι φυτεύσεις δε συντηρούνται. Πράσινο δε φυτεύεται. Τα δέντρα που έπεσαν πέρυσι από την κακοκαιρία και από τη γήρανση, δεν αντικαταστάθηκαν», μας λέει η Β. Καραγιάννη.

«Η Νομαρχία - συνεχίζει - όχι μόνο δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό για συντήρηση του πράσινου, για τον καθαρισμό του άλσους και για τη φύλαξη, αλλά αντιθέτως, προχωρά σε ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών. Παίρνει εταιρίες "σεκιούριτι" που, μάλιστα, επιτρέπουν την κίνηση και στάθμευση μηχανοκίνητων οχημάτων στο πάρκο», λέει. Και επισημαίνει: «Πρόκειται για καθημερινή απαξίωση του Πάρκου».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, της απαξίωσης του πάρκου, είναι ότι η πλατεία Πρωτομαγιάς, έχει σχεδόν καταστραφεί. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μας λέει η Β. Καραγιάννη, δίνονται άδειες για στάθμευση οχημάτων στην πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ