Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Νέα «έκπληξη» για τους οικονομικούς αναλυτές των ΗΠΑ επιφύλασσε η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 315.000 τη βδομάδα μέχρι τις 22 Απρίλη, έναντι 304.000 - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - το αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ Δεν προβλέπει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας υποχώρηση, μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια, των τιμών του πετρελαίου από τα σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του διεθνούς οργανισμού, Φατίχ Μπιρόλ. Στο πλαίσιο ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπιρόλ δήλωσε ότι «στα επόμενα ένα με δύο χρόνια, εκτός και αν βρεθούμε προ πολύ μεγάλης εκπλήξεως, δεν αναμένουμε υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου από τα επίπεδα στα οποία κυμαίνονται σήμερα».

ΚΙΝΑ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ Σε αύξηση επιτοκίων για πρώτη φορά από τον Οκτώβρη του 2004 προέβη την περασμένη Πέμπτη η κεντρική τράπεζα της Κίνας, προκειμένου να «αποθερμάνει» την οικονομία. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 10,2%. Το επιτόκιο δανεισμού διαμορφώνεται πλέον στο 5,85% από 5,58% και τέθηκε σε ισχύ από την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ