Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
Με το ΠΑΜΕ του αγώνα για το δίκιο της τάξης μας

ΟΛΟΙ αύριο στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και σε 68 ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα

Μια κόκκινη κλωστή σκληρών ταξικών αγώνων και αίματος για το δίκιο της εργατικής τάξης ενώνει το Μάη του Σικάγο το 1886, το Μάη του 1936, το Μάη του 1944 με τους 200 της Καισαριανής και την αυριανή Πρωτομαγιά. Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε 69 συνολικά πόλεις είναι καθήκον για κάθε εργάτη και υπάλληλο, για κάθε νεολαίο και άνεργο. 120 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο και 70 χρόνια μετά τη βίαιη και φονική καταστολή του αγώνα των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη, το μήνυμα και το περιεχόμενο της 1ης Μάη παραμένει αναλλοίωτο.

Αύριο, όλοι βγαίνουμε στους δρόμους. Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία. Στο απεργιακό ραντεβού της Θεσσαλονίκης, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, του Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα. Διεκδικούμε ικανοποιητικές κλαδικές Συμβάσεις, αντιπαλεύουμε τις δυσκολίες που πρόσθεσε στους διεκδικητικούς αγώνες η συμφωνία της ντροπής ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές ενώσεις, για «αύξηση» 0,77 ευρώ στους μισθούς και το μεροκάματο.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας θα χαιρετίσει η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του θρυλικού Τσε Γκεβάρα, ενώ θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Πολύβιος Τσίρκας από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Τιμώντας τους νεκρούς στους αγώνες για την ελευθερία και την προκοπή, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα καταθέσει αύριο, λίγη ώρα πριν τις καθορισμένες προσυγκεντρώσεις, στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Το πλούσιο πρόγραμμα των ταξικών δυνάμεων για τον αγωνιστικό γιορτασμό της κορυφαίας επετείου για την εργατική τάξη, συμπληρώνουν μια σειρά εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ