Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμπορευματική... Ακαδημία Τεχνών

Εντός τριμήνου θα συνταχθεί σ/ν για την Ακαδημία Τεχνών, όπως ανακοινώθηκε μετά τη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού και Παιδείας για το θέμα.

Οι Γ. Βουλγαράκης και Μ. Γιαννάκου αποφάσισαν τη σύσταση κοινής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, «μετά την κατάθεση επεξεργασμένων πορισμάτων των επιτροπών θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου προς τον κ. Βουλγαράκη και με δεδομένες τις δρομολογημένες εξελίξεις» για το θέμα.

Οι «δρομολογημένες εξελίξεις» είναι η παρουσίαση (αρχές του περασμένου Φλεβάρη) από τον τότε υφυπουργό Πολιτισμού, Π. Τατούλη, των προτάσεων των προαναφερόμενων επιτροπών για τη μορφή και το περιεχόμενο της Ακαδημίας. Ωστόσο τότε, το μόνο που δόθηκε ήταν μία σελίδα υπογραμμένη από τις επιτροπές, που περιείχε αόριστες «γενικές αρχές» περί του εγχειρήματος. Δηλαδή, το «ζουμί» όσων είχε πει ο Π. Τατούλης, εκφράζοντας την κυβερνητική πολιτική. Ο Π. Τατούλης μίλησε για εμπλοκή «χορηγών» στην Ακαδημία και απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρχουν δίδακτρα, είπε «είναι τεχνικό θέμα», που θα το δει η νομοπαρασκευαστική!

Ουσιαστικά, η Ακαδημία Τεχνών θα υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου στον πολιτισμό, με μετατροπή της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εμπορευματικό «προϊόν» και τη σύνδεση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με την «αγορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ