Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
Από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην αμερικάνικη πρεσβεία

Σήμερα μεγάλη πανεξόρμηση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Τη Δευτέρα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πρωτεύουσα, θ' ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Τη δράση τους για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας κλιμακώνουν οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας σήμερα Σάββατο μαζική πανεξόρμηση στο κέντρο της πόλης (Ομόνοια 10 π.μ.) και στα ξενοδοχεία του Συντάγματος καθώς και δεκάδες ακόμα επιχειρήσεις.

Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που γίνεται τη Δευτέρα, 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) θα χαιρετίσει η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε Γκεβάρα, και θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Πολύβιος Τσίρκας από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στην αμερικάνικη πρεσβεία. Επίσης, νωρίς το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια στην Καισαριανή, στο Σκοπευτήριο - θυσιαστήριο των 200 εκτελεσθέντων κομμουνιστών. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε 68 ακόμα πόλεις της χώρας.

Με το κεντρικό σύνθημα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς «Με αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματά μας», το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις για να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να αποδυναμώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υμνούν την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία του κεφαλαίου και μαζί με το ΠΑΜΕ να δυναμώσουν την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης πάνω στο σταθερό θεμέλιο της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου με στόχους πάλης που απαντούν στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Θεσσαλονίκη

Με εντατικούς ρυθμούς, οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν και σήμερα την πανεξόρμηση, προκειμένου να φτάσει παντού το κάλεσμα για τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην απεργιακή συγκέντρωση θα χαιρετίσει και εκπρόσωπος της Κούβας.

Προσκλητήριο δράσης

Αγωνιστικό ραντεβού στα «πανό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος» δίνει με κάθε εργαζόμενη και άνεργη κάθε ηλικίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας για την επόμενη Δευτέρα. Στο κάλεσμά της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η μαζική γυναικεία συμμετοχή στον εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς, στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, να γίνει δυνατό μήνυμα σε όλους αυτούς που σπέρνουν πολέμους, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία και ναρκωτικά».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα απευθύνει με ανακοίνωση - πρόσκληση το ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Επίσης, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Κόκα - κόλα στην Πάτρα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αγωνιστικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πάτρα, 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τους ανάπηρους της χώρας και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Η προσυγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 9.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους στην πλατεία Βάθης.

  • Σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας η Κομμουνιστική Ανανέωση. Καταγγέλλοντας την υπογραφή μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ διετούς ΕΓΣΣΕ «κοινωνικής ειρήνης» με τα ψιχία των 0,77 ευρώ την ημέρα, υπογραμμίζει ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να ισχύσει, να αποσυρθεί τώρα. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους με συντονισμένους και ταξικά προσανατολισμένους αγώνες να απαντήσουν στην εγκληματική δράση του κεφαλαίου να σταματήσουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ