Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μαρούλα Ευθυμιάδου
Μαρούλα Ευθυμιάδου
Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΤΙΓΓΙΝΑΓΚΑ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - ο γιος του Γιώργος Τιγγινάγκας προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστερίου, 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ προσφέρουμε 40 ευρώ στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ.

Οικογένεια Αθανάσιου Φωτιάδη

* * *

Φωτ.

Στις 7 Μάη συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, σύζυγος και πατέρας μας, αγωνιστής, ποιητής και συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΠΛΕΤΤΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στη ΝΕ Κορινθίας.

Η σύζυγος Κάτια

Τα παιδιά Γιούλα, Θόδωρος και Μαρζία

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μου ΑΓΛΑΪΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 19 Μάρτη 2006, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής.

Τασία Ρήγα

* * *

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Κατοχή Μεσολογγίου. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μέλος του ΚΚΕ, εντάχθηκε το 1943 στο 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, με το ψευδώνυμο «Φλόγας». Ελαβε μέρος σε διάφορες μάχες και σ' αυτήν της Αμφιλοχίας.

Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πιάστηκε το 1947 και εξορίστηκε στο Μακρονήσι και στα Γιούρα. Στη δικτατορία των συνταγματαρχών πιάστηκε και πάλι, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Λέρο.

Μαρίκα Σακέττα
Μαρίκα Σακέττα
Οταν αφέθηκε ελεύθερος ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο αγροτικό κίνημα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναδείχτηκε σε καθοδηγητικό στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας.

Πέθανε στις 26 Απρίλη 2006, αταλάντευτα πιστός στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τις αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του ο γιος του Γιάννης και τα εγγόνια του Γιώργος και Στάθης προσφέρουν 40 ευρώ στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της ΚΟΒ Κατοχής.

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή και μαχητή του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΗΚΑ από τη Γεράνεια Ελασσόνας, ο οποίος δολοφονήθηκε ύστερα από φριχτά βασανιστήρια, στις 5 Μάη 1947, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Ο γιος του Φώτης Τζήκας

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ και της ΦΟΥΛΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης 20 ευρώ.

Χρυσούλα Τηλεντζίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης και ακριβής μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΑΚΕΤΤΑ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας πριν από 3 χρόνια, προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Ο σύζυγος Βασίλης Σακέττας

Οι εγγονές της Μαρία, Κατερίνα


Νίκος Μπλέτας
Νίκος Μπλέτας

Σπύρος Τιγγινάγκας
Σπύρος Τιγγινάγκας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ