Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στα χρόνια του Ροσελίνι

Τις πρώτες σημαντικές ταινίες του πατέρα του ιταλικού νεορεαλισμού Ρομπέρτο Ροσελίνι, μεταφέρει στους ακροατές ο Γιώργος Κόρρας, αύριο Κυριακή, από την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Τα χρόνια της αθωότητας».

Ο κορυφαίος Ιταλός σκηνοθέτης δημιουργεί το 1945 την πρώτη σπουδαία ταινία «Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη», με πρωταγωνίστρια την Αννα Μανιάνι και με ερασιτέχνες ηθοποιούς. Στη συνέχεια, το 1946, γυρίζει την αριστουργηματική ταινία «Παϊζά». Ενα χρόνο αργότερα, το 1947, έρχεται η σειρά του κατεστραμμένου Βερολίνου να αποτυπωθεί στο φιλμ «Γερμανία έτος μηδέν». Ενα φιλμ που επηρέασε την εξέλιξη των εκφραστικών μέσων του σινεμά. Τέλος, το 1948, η ταινία «Αγάπη» ήταν η απόδοση της λατρείας και του θαυμασμού που έτρεφε στη μεγάλη ηθοποιό Αννα Μανιάνι, που ήταν και σύντροφος της ζωής του (Κυριακή, Τρίτο Πρόγραμμα, στις 20.00).

  • Στον Νίκο Γκάτσιο είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ποτέ από την ποταμιά δε λείπει η πρασινάδα», που θα μεταδοθεί σήμερα στις 16.00 από το Τρίτο Πρόγραμμα. Την εκπομπή παρουσιάζει ο Β. Αγγελικόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ