Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κόκκινη κυριαρχία

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ. Υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός

Ολα καλά και όλα ωραία; Η απάντηση εξαρτάται από τον ερωτώμενο. Για τους χαρούμενους ναι, για τους λυπημένους όχι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το 27ο επαγγελματικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και «ό,τι γράφει δεν ξεγράφει».

Στα αμιγώς αθλητικά, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο και την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ την 2η θέση που της επιτρέπει να διεκδικήσει (προκριματικά) είσοδο σε όμιλο του χρυσοφόρου θεσμού. Στο Κύπελλο UEFA θα αγωνιστούν Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και στο Ιντερτότο ο Ατρόμητος. Την Α' Εθνική αποχαιρέτησε - μαζί με τους γνωστούς Καλλιθέα, Ακράτητο - τελικά ο Λεβαδειακός.

Στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» κυριάρχησε η φιέστα για το δικαιότατο 9ο πρωτάθλημα και δεύτερο σερί νταμπλ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν, παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα, που ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος. Η αναμέτρηση με τον Ιωνικό, μάλλον πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Γεγονός που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί (έχοντας και το προηγούμενο στη Λιβαδειά). Γιατί η ισοπαλία, αν δεν κέρδιζε ο ΟΦΗ με δύο γκολ διαφορά, θα οδηγούσε σε μπαράζ.

Στο ΟΑΚΑ τα... γνωστά. Η ΑΕΚ ανέβασε την πίεση των φιλάθλων της στα ύψη, μέχρι τελικά να υλοποιήσει το ποθητό. Αυτή δεν μπορούσε να κερδίσει, αλλά και η Ξάνθη ενδιαφερόταν περισσότερο να μη χάσει (ειδικά στην επανάληψη). Η ισοπαλία, ευχαρίστησε αμφοτέρους, αφού οι γηπεδούχοι πήραν (στην ισοβαθμία) τη 2η θέση και οι φιλοξενούμενοι την 5η.

Στο «Αλκαζάρ» είχαμε έναν τυπικό νικητή και δύο ουσιαστικά χαμένους. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Λάρισα και τις εντυπώσεις. Αυτό όμως δεν είχε αντίκρισμα. Γιατί, από το ΟΑΚΑ, δεν του έκαναν το δώρο που ενδόμυχα περίμενε. Ετσι περιορίστηκε στα κεκτημένα (τρίτη θέση).

Ταινία περιπέτειας θύμιζε ο αγώνας στο Ηράκλειο, αφού όλα κρίθηκαν στο τέλος (σ.σ. η νίκη αμαυρώθηκε από την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ και συγκεκριμένα στον εικονολήπτη Νίκο Σαράντο και το δημοσιογράφο Μανώλη Βογιατζάκη)). Ο ΟΦΗ κυριαρχούσε, ειδικά στο α' ημίχρονο, αλλά ο Λεβαδειακός άντεχε. Και παρότι από το 76' έχανε 1-0 κρατούσε στα χέρια του μια δεύτερη ευκαιρία (μπαράζ). Την ακύρωσε η κεφαλιά του Νουαφόρ. Με το 2-0 οι Κρητικοί έμειναν στην κατηγορία και οι φιλοξενούμενοι την αποχαιρέτησαν. Αντίθετα ο Πανιώνιος, παρέμεινε με χαρακτηριστική ευκολία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ