Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παρέμβαση στη Βουλή για την αντισεισμική προστασία

Ενώπιον των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης

Ουσιαστικά μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση της Ζακύνθου, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων (ζημιές, ανεργία κλπ.) που προκάλεσε στο νησί το μπαράζ των πρόσφατων σεισμικών δονήσεων, ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Οι τελευταίοι σεισμοί στη Ζάκυνθο - αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ - ανέδειξαν πλήθος προβλημάτων, όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση του νησιού, τον ουσιαστικό, δημόσιο και επιστημονικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων, σχολείων, νοσοκομείων, δημόσιων υπηρεσιών, ξενοδοχείων, χώρων συγκέντρωσης των κατοίκων, των ιστορικών μνημείων και των υποδομών (λιμάνι - αποχέτευση - ύδρευση), τους ειδικούς όρους πολεοδομίας και κατασκευής κτιρίων που πρέπει να ισχύουν στο νησί, αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού.

Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι μαγαζάτορες - επισημαίνει σε άλλο σημείο ο βουλευτής του ΚΚΕ - έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι άνεργοι και τα μαγαζιά χωρίς πελάτες.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης - τονίζει ο Π. Κοσιώνης - επιβάλλονται άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και ανέργων με την καταβολή έκτακτου επιδόματος 2.000 ευρώ σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, που είχαν γραφεί την προηγούμενη χρονιά στο Ταμείο Ανεργίας και δεν έχουν πιάσει ακόμη δουλιά, καθώς και την επιμήκυνση για φέτος του χρόνου ανεργίας. Παρόμοιο επίδομα πρέπει να δοθεί στους οικοδόμους που επλήγησαν από την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας. Επιπλέον άμεση αποζημίωση για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν τα σπίτια και οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις των αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ