Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την περασμένη Κυριακή στη βάση της Σούδας

Σε παράταξη έξω από τη βάση της Σούδας
Σε παράταξη έξω από τη βάση της Σούδας
Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Εξω οι βάσεις του θανάτου», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μάη η παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας που κάλεσαν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών από τη μια άκρη της Κρήτης έως την άλλη, έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και από κει με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν προς την αεροπορική αμερικανική βάση στο Μουζουρά Ακρωτηρίου. Λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές έφτασαν κοντά στη βάση και συγκροτημένα, κρατώντας πανό και σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, προχώρησαν προς την πύλη όπου ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φτάσει, ήδη, εκεί.

Περνώντας το πρώτο μπλοκ των αστυνομικών οι διαδηλωτές προχώρησαν προς την πύλη. Παρατάχθηκαν κατά μήκος του δρόμου όπου και τοποθέτησαν τα πανό τους και συνέχισαν να φωνάζουν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Λίγο πιο πίσω διαδηλωτές έχτισαν συμβολικά έναν τοίχο ανάμεσα στα προστατευτικά μπλόκια που είναι τοποθετημένα στην είσοδο της βάσης, κάνοντας ξεκάθαρο ότι τόσο ο λαός της Κρήτης όσο και συνολικά ο ελληνικός λαός με τους αγώνες τους θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Για να κλείσει την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και να μη μετατραπεί η χώρα και η Κρήτη σε ορμητήριο για τις σφαγές των λαών.

Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από την αμερικάνικη βάση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νάσος Γαλλής, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων. Επισήμανε ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ με ανύπαρκτες αφορμές κλιμακώνουν τις επεμβάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος του λαού του Ιράν, σήμερα. Ενώ νωπό, όπως είπε, είναι ακόμα το αίμα από τις προηγούμενες επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης από τους υπόλοιπους νομούς, ενώ μίλησαν και ο Τζορτζ Ντιστέφανο, από τον Καναδά, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Καναδά και ο Γερμανός Χανς Πίτερ Ρίχτερ, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ