Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Διαβούλευση για τον «Πανόπτη»

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ότι θέτει σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 6/6/2006, το τεύχος του διαγωνισμού για το έργο «Πανόπτης - Σύστημα ψηφιακής εποπτείας ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ». Ο προϋπολογισμός του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, είναι 1.210.000 ευρώ.

Ο «Πανόπτης», αν και περικόπηκε το 1/3 του αρχικού προϋπολογισμού, αναμένεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΡ, να αποτελέσει ένα σύστημα αξιόπιστης ψηφιακής καταγραφής και επεξεργασίας δέκα τηλεοπτικών συχνοτήτων η λήψη των οποίων είναι εφικτή από την έδρα του ΕΣΡ. Θα αποτελέσει εργαλείο για την επόπτευση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και θα δοθεί η δυνατότητα για ψηφιακή αρχειοθέτηση των προγραμμάτων.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Μακεδονία» γιατί εκπέμπει εκτός της επιτρεπόμενης ζώνης. Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ακρόραμα» του Νομού Ημαθίας επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ για εκπομπή σε άλλο νομό και 30.000 ευρώ στο «Σάμος TV» γιατί η ροή του προγράμματος που ζητήθηκε από το ΕΣΡ και του εστάλη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΡ, ήταν «μαϊμού».

Σε σχέση με το ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» τα στοιχεία της μεταβίβασης των μετοχών από τον Σ. Πουλόπουλο στον Σωκράτη Κόκκαλη έχουν φθάσει στο αρμόδιο τμήμα του ΕΣΡ. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, είπε ότι ενδεχομένως το ΕΣΡ να καλέσει εκπρόσωπο του σταθμού προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του. Ως γνωστόν, απλήρωτοι παραμένουν από τον Απρίλη οι εργαζόμενοι και γι' αυτό το λόγο οι τεχνικοί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ