Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
«Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή»!

Με τοπικές συγκεντρώσεις και εξορμήσεις από κοινού με το ΠΑΜΕ, προετοιμάζουν το συλλαλητήριο της Παρασκευής 19 Μάη

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού στο υπουργείο Παιδείας
Σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 19 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και συνεχείς κινητοποιήσεις όλη τη βδομάδα καλούν τα Συντονιστικά Αγώνα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ενώ αύριο θα προχωρήσουν σε συμβολικό «κλείσιμο» των δρόμων της Αθήνας και μαζικές εξορμήσεις. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό ΑΕΙ καλεί (και ήδη τρεις σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις) στις 11 το πρωί στην πλατεία Χημείου.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις για τις 19 Μάη έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Παντείου, Μεταλλειολόγων, Τοπογράφων, Μηχανολόγων, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων και τα ΔΣ των συλλόγων Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των σπουδαστικών συλλόγων.

Αύριο Πέμπτη στην Αθήνα φοιτητές και σπουδαστές θα κλείσουν συμβολικά τις οδούς Σόλωνος, Πατησίων, Καβάλας, Πέτρου Ράλλη και Ούλωφ Πάλμε, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί στην πλατεία Χημείου είναι το ραντεβού για συμβολικό κλείσιμο ενός κεντρικού δρόμου.

Φοιτητές και σπουδαστές αντιδρούν στις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) για το νέο νόμο - πλαίσιο και όπως επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα των ΑΕΙ γι' αυτές, «πρέπει να προκαλέσουν την οργή και αγανάκτηση κάθε λαϊκής οικογένειας». «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πατάνε πάνω στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκουν "λύσεις" ιδιωτικοποίησης ξανά», υπογραμμίζεται καθώς η ψήφιση του νόμου - πλαισίου και η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος «θα κλείσει πόρτες για σπουδές και πτυχίο στην πλειοψηφία των παιδιών από τα λαϊκά στρώματα».

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες

«Ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή». Μ' αυτό το σύνθημα να δεσπόζει, φοιτητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Αγώνα Πανεπιστημίων πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, όπου τοιχοκόλλησαν το πλαίσιο πάλης του Συντονιστικού. Ξεκαθάρισαν με τα συνθήματα και τα πανό τους ότι «βγαίνουμε στους δρόμους πριν μας βγάλουν αυτοί» και πως «η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται».

Οι φοιτητές χαιρέτισαν τον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, που βρίσκονταν επίσης έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, δηλώνοντας ότι η «πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά τους είναι η ίδια που χτυπάει και τα δικά μας». Οι φωνές τους ενώθηκαν στο σύνθημα «Οχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς».

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις

Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ και των Συντονιστικών για ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με το νόμο - πλαίσιο και τις συνέπειες που θα έχει, θα γίνουν εξορμήσεις: Σήμερα, Τετάρτη στο εργοστάσιο «Αρέβα», αύριο Πέμπτη στις 7 το πρωί στη «Βάκενχουτ» και στις 10 π.μ. στο «Attica», μεθαύριο Παρασκευή στις 7 το πρωί στην «Coca Cola» και στις 10 το πρωί στο «Notos», το Σάββατο 20 Μάη στο «THE MALL» στις 9 το πρωί, την Κυριακή 21 Μάη στη 1.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο Υγεία και την Τετάρτη 24 Μάη στις 3 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Ιασώ. Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν, επίσης, εξορμήσεις σε λαϊκές συνοικίες της Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Ηλιούπολη, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Πετρούπολη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ