Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ - ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
«Δεν ξεμπέρδεψαν με τους αγώνες μας!»

Η χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση αποτέλεσε τον προπομπό της αυριανής πανναουσαϊκής κινητοποίησης

Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη χτεσινή Γενική Συνέλευση
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη χτεσινή Γενική Συνέλευση
Στο πλευρό των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας που προετοιμάζονται για τη νέα δυναμική κινητοποίησή τους ενάντια στην πολιτική εμπαιγμού, στην πολιτική της ανεργίας και της φτώχειας που υλοποιούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ και των συνδικαλιστικών υποστηριγμάτων τους στη ΓΣΕΕ, βρέθηκε χτες το βράδυ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Οι απολυμένοι από τα «Κλωστήρια Νάουσας», την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και του «Παπαφιλίππου», με προσυγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα ξεκινήσουν για το πανναουσαϊκό - πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο αύριο Πέμπτη 18 Μάη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσου.

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και άνεργους της Νάουσας θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά, για πλήρη και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Διεκδικούν πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου της ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας με 7.500 ένσημα.

Κλιμακώνουμε ενωμένοι

Στη χτεσινή τους συνέλευση επαναβεβαίωσαν πως στέκονται ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης του αγώνα τους που εκδηλώνονται από παράγοντες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο.

«Δεν ξεμπερδέψανε με μας», είπε σηματοδοτώντας τη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΚΝ Χ. Τρεμπελής, αφού προηγούμενα ενημέρωσε αναλυτικά για τη στάση όλων των κομμάτων στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και την τελική τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε. Μια τροπολογία που αντί για πρόωρη συνταξιοδότηση μοιράζει ένα επίδομα αβεβαιότητας, χωρίς να διευκρινίζει μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με το ύψος του επιδόματος, το φορέα εφαρμογής, αν θα υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, ποιος θα την πληρώσει κλπ.

Να βγουν συμπεράσματα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, μιλώντας στους εργαζόμενους, ανέφερε πως αν περνούσε η αρχική τροπολογία, θα αποτελούσε παράδειγμα - οδηγό για όλο το εργατικό κίνημα. Θα αποδείκνυε πως είναι εφικτή η μείωση των χρονικών ορίων για τη σύνταξη. Γι' αυτό σε συγχορδία κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που χέρι - χέρι μαζί με τη ΓΣΕΕ συζητούν τις αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, πολέμησαν αυτή την προοπτική.

Αναγνώρισε πως ο αγώνας που κάνουν είναι δύσκολος, όμως ξεκαθάρισε πως δε θα πρέπει να υποχωρήσουν. Ενωμένοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και στο ΕΚΝ, θα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα εργοστάσια και τους πετά στην ανεργία, που αφήνει το βαμβάκι να σαπίζει στα χωράφια. «Η ίδια η πείρα τους απέδειξε ότι μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις, έστω και περιορισμένες», σημείωσε και κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των κομμάτων και τους εκπροσώπους τους στη ΓΣΕΕ και να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ