Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει την αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Την προσπάθεια της ΕΕ να παρέμβει από νωρίς στις συνειδήσεις μικρών παιδιών και να καλλιεργήσει τον αντικομμουνισμό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Αφορμή είναι το ενημερωτικό έντυπο που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παιδιά 9 - 12 ετών, με τίτλο «Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη», το οποίο κυκλοφόρησε σε σχολεία της Ρόδου και τελικά ανακλήθηκε, αφού ο χυδαίος αντικομμουνισμός που επιχειρείται μέσα από τις σελίδες του προκάλεσε την αντίδραση εκπαιδευτικών.

Οπως επισημαίνει η ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, «μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο της ΕΕ, με το οποίο έγινε προσπάθεια να καταδικαστεί στην ουσία η εργατική τάξη σε μόνιμες συνθήκες εξαθλίωσης και πνευματικής χειραγώγησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γενική Διεύθυνση Τύπου και Επικοινωνίας επανέρχεται, με στόχο τη συνείδηση των μικρών μαθητών».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου, σημειώνει ότι «πληροφορεί τους μικρούς μαθητές πως ο κομμουνισμός ή "σιδηρούν παραπέτασμα" σημαίνει στέρηση της ελευθερίας, φτώχεια, βασανισμούς, καταπίεση. Καλεί τους μικρούς μαθητές να πανηγυρίσουν και αυτοί με τη σειρά τους για το γκρέμισμα του "σιδηρού παραπετάσματος". Προσπαθεί να χειραγωγήσει τη συνείδησή τους με ό,τι πιο συντηρητικό μπορεί να διανοηθεί κανείς. Επισημαίνουμε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση συνολικά, το ΥΠΕΠΘ, τα γραφεία εκπαίδευσης, οι διευθύνσεις των σχολείων για τη διανομή τέτοιων εντύπων στα σχολεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στο σύγχρονο Μεσαίωνα που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στον αγώνα αυτό καλούμε κάθε έντιμο δάσκαλο, καθηγητή, πανεπιστημιακό, επιστήμονα, γονιό, πολίτη που δεν μπορεί παρά να αγανακτεί με τέτοιες ενέργειες. Σήμερα, δε φτάνει απλά κάποιος να καταδικάζει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Δωδεκανήσου.

Η χυδαία προπαγάνδα

Θυμίζουμε τα χυδαία αντικομμουνιστικά αποσπάσματα του βιβλίου, από το κεφάλαιο «Πώς ενώθηκε η οικογένεια», όπου με τη θετική έννοια της οικογένειας εννοείται η ΕΕ:

«...Οι ηγέτες των ανατολικών χωρών πίστευαν σε ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο ονομαζόταν "κομμουνισμός" και το οποίο δεν άφηνε μεγάλη ελευθερία στους ανθρώπους. Εξαιτίας του τρόπου της διακυβέρνησής τους, οι χώρες αυτές ήταν φτωχές σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη.

...Σε πολλά σημεία μεταξύ αυτών των δύο κόσμων υπήρχαν ψηλά συρματοπλέγματα, ή ακόμα και ένα ψηλό τείχος, όπως αυτό που είχε διχοτομήσει την πόλη του Βερολίνου και ολόκληρη τη Γερμανία. Ηταν παρά πολύ δύσκολο να πάρει κανείς άδεια για να διασχίσει αυτά τα σύνορα.

Τελικά, το 1989, η διχοτόμηση και οι διαφωνίες τελείωσαν. Το τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε και το "σιδηρούν παραπέτασμα" έπαψε να υπάρχει...

Οι λαοί των ανατολικών χωρών της Ευρώπης άρχισαν να επιλέγουν νέες κυβερνήσεις που απέρριπταν το παλιό άτεγκτο κομμουνιστικό σύστημα. Επιτέλους, ήταν ελεύθεροι! Ηταν μια υπέροχη ιστορική στιγμή αυτή η απελευθέρωση και οι άνθρωποι πανηγύριζαν.

Οι χώρες που είχαν επανακτήσει την ελευθερία τους άρχισαν να ζητούν να προσχωρήσουν κι αυτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε μια ολόκληρη "ουρά" από χώρες "υποψήφιες" για προσχώρηση, που περίμεναν για να γίνουν μέλη της ΕΕ...».

Ξορκίζεται κάθε έννοια επανάστασης

Παράλληλα, από τα κεφάλαια που αναφέρονται στην ιστορία της Ευρώπης λείπει η οποιαδήποτε αναφορά στην Οχτωβριανή Επανάσταση, ενώ οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι αναφέρονται μόνο σε μια σειρά, χωρίς καμιά αναφορά στο φασισμό, το ποιος τον εξέθρεψε και ποιος τον σταμάτησε.

Χαρακτηριστικό για την αντίληψη που θέλουν να καλλιεργήσουν στα μικρά παιδιά είναι ότι «ξορκίζεται» κάθε έννοια επανάστασης, ακόμα και η γαλλική, με το παρακάτω απόσπασμα: «Η εποχή νέων ιδεών, που ονομάστηκε "Διαφωτισμός" οδήγησε σε ορισμένες χώρες σε επαναστάσεις - π.χ., το 1789, στη γαλλική επανάσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκεφαλίστηκαν ο βασιλιάς, η βασίλισσα και πολλοί αριστοκράτες της Γαλλίας»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «σφραγίδα»... (2019-06-05 00:00:00.0)
Σαν σήμερα (2012-05-19 00:00:00.0)
«Σιδηρούν παραπέτασμα» (2009-03-05 00:00:00.0)
Μουχλιασμένος αντικομμουνισμός (2008-01-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-05-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ