Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ
«Ολυμπιονίκης» ... στην αυθαιρεσία

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα επικρατούν για τους εργαζόμενους στα τμήματα του Πανελλήνιου Γυμναστκού Συλλόγου, του οποίου πρόεδρος είναι και ο αντίστοιχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνως Κυριακού. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Σωματείο Προπονητών και Γυμναστών Νομού Αττικής, που χτες για πολλοστή φορά προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις στην Κυψέλη, οι περισσότεροι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς ομηρίας.

Συγκεκριμένα, από τους 50 γυμναστές που απασχολούνται σε διάφορα τμήματα του συλλόγου 5 μόνο είναι με κανονικές συμβάσεις. Για τους υπόλοιπους ισχύουν προφορικές συμφωνίες, γεγονός που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μην καταβάλλουν τα νόμιμα δεδουλευμένα αλλά εξευτελιστικά αντίτιμα. Παράλληλα, οι εργοδότες ανά πάσα στιγμή μπορούν να προβούν στην απόλυση κάποιου εργαζόμενου χωρίς γι' αυτούς να υπάρχει το οποιοδήποτε κόστος και συνέπειες.

Προκειμένου να καταγγείλουν την αντεργατική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του Πανελληνίου ΓΣ, χτες, μέλη του Σωματείου Γυμναστών μαζί με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ Δ. Κουμπούρη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του συλλόγου ζητώντας για τρίτη φορά να συναντηθούν με τον διευθυντή του συλλόγου, Δ. Μίχα, ο οποίος πάλι ήταν απών (απουσίαζε στο εξωτερικό). Παρά τις απειλές από ανθρώπους του συλλόγου τα μέλη του Σωματείου μοίρασαν προκηρύξεις ενόψει της σύσκεψης που πραγματοποιούν την Κυριακή για το θέμα στα γραφεία τους (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, 7 μ.μ.). Με σύνθημα «κανένας προπονητής ανασφάλιστος» κάλεσαν τους εργαζόμενους στον Πανελλήνιο να συμμετάσχουν στη σύσκεψη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ώστε να διεκδικήσουν την ασφάλισή τους και τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ