Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Τσε ζει και μάχεται

Την έκθεση φωτογραφιών του Τσε επισκέφθηκε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κούβας

«Ο φωτογράφος» Τσε Γκεβάρα ζει αυτές τις μέρες στην Αθήνα μέσα από τις 238 φωτογραφίες, τραβηγμένες από τον ίδιο, στη μοναδική έκθεση που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, κτίριο 1), με ελεύθερη είσοδο.

Χθες το βράδυ, στην έκθεση ξεναγήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κούβας Εουμέλιο Καβαγιέρο Ροντρίγκες, που βρίσκεται στη χώρα μας και ο οποίος, γνωρίζοντας την επιτυχία που σημειώνει η έκθεση, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί δίνει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να νιώσει πιο κοντά στην Κούβα, στο λαό μας, στο λαό του Τσε. Ομολογώ ότι είμαι πολύ συγκινημένος με την επίσκεψή μου στην έκθεση. Ηρθα στην Ελλάδα για πολύ λίγο, είναι μια σύντομη επίσκεψη σε μια χώρα που ο κουβανικός λαός έχει πολλούς φίλους. Αυτή η επίσκεψη είναι και μια επίσκεψη στο παρελθόν, καθώς ανασύρει τη μνήμη του αγαπημένου Τσε και μέσα από το έργο του βλέπουμε ότι ο Τσε συνεχίζει να ζει και να μάχεται».

Ερχόμενος από το νησί της ελπίδας, ο υφυπουργός Εξωτερικών φέρνει το μήνυμα «ας ενωθούμε όλοι, νέοι, γέροι, παιδιά, άνθρωποι με καλή θέληση, για να σώσουμε την ανθρωπότητα από τον πόλεμο. Ας ενωθούμε για έναν καλύτερο κόσμο όπου ελπίζουμε να επικρατήσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ισότητα και η δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ