Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ
Κορυφώνεται η μάχη της απεργίας

Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας εντείνονται οι εξορμήσεις. Με αιχμή τη Σύμβαση, στις 2 του Ιούνη απεργούν και οι λογιστές

Το μήνυμα της απεργίας φτάνει παντού. Στα γιαπιά, στα εργοτάξια, σε κάθε Ελληνα και μετανάστη εργάτη (φωτ. από την εξόρμηση στα εργοτάξια της Εγνατίας οδού)
Το μήνυμα της απεργίας φτάνει παντού. Στα γιαπιά, στα εργοτάξια, σε κάθε Ελληνα και μετανάστη εργάτη (φωτ. από την εξόρμηση στα εργοτάξια της Εγνατίας οδού)
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανοικοδομικής, πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων για τις 30 του μήνα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Χτες το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έκανε εξόρμηση στο Ριζάρειο, στο Δέλτα Φαλήρου, ενώ σήμερα θα βρεθεί στο εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡΑ, στη λεωφόρο Καβάλας. Αύριο στις 6.30 μ.μ., διοργανώνεται στο ΠΕΡΟΚΕ η κοινή εκδήλωση με την Ομοσπονδία, για τις «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση». Καθημερινά συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε γιαπιά, πιάτσες και εργοτάξια στην Πάτρα, αλλά και στην Κρήτη. Στη μάχη έχουν ήδη μπει τα κλαδικά συνδικάτα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο, που με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους καλούν τους εργάτες του κλάδου να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργία, να προπαγανδίσουν και να περιφρουρήσουν την απεργία.

Στην Εγνατία οδό

Χτες το πρωί, μέλη του Σωματείου Οικοδόμων Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον Κώστα Χαντζιάρα, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, πραγματοποίησαν περιοδεία στα εργοτάξια της ΑΕΓΕΤ σε Αραχθο και Δροσοχώρι, όπου συνεχίζονται τα έργα κατασκευής της Εγνατίας οδού. Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι στα σκυροδέματα, στα σίδερα, χειριστές μηχανημάτων, δέχτηκαν με ικανοποίηση το αγωνιστικό προσκλητήριο, ανέδειξαν μέσα απ' την κουβέντα την αναγκαιότητα της απεργίας. Στην ανάγκη για κλιμάκωση των αγώνων που επισήμαναν οι συνδικαλιστές, οι εργάτες απάντησαν μεταφέροντας τη δική τους πείρα. Μίλησαν για τα δεδουλευμένα (ακόμα και δύο μηνών) που τους χρωστά η εργοδοσία, για τη συστηματική πια εργοδοτική εισφοροδιαφυγή, αλλά και την ουσιαστική ανυπαρξία κρατικών ελέγχων. Οι εργάτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, να συντονίσουν τη δράση τους, να προβάλουν αιτήματα που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, σημείωσαν οι συνδικαλιστές.

Απεργούν και οι λογιστές

Σε απεργία προχωρούν στις 2 του Ιούνη και οι λογιστές, μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), καθώς οι εργοδότες ουσιαστικά αρνούνται να συζητήσουν το σχέδιο της ΠΟΛ για την κλαδική σύμβαση και επιμένουν να ...«προσφέρουν» μόνο τα ψίχουλα που δέχτηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. «Στην πράξη αποδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που με την υπογραφή της ξεπούλησε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης», τονίζει η ΠΟΛ στην ανακοίνωσή της. Απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχει ήδη πάρει η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατώτερο μισθό λογιστή 1.400 ευρώ, 5ήμερο-35ωρο-συνεχές 7ωρο, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους χώρους δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα και οι διεκδικήσεις για αυξήσεις (2024-01-16 00:00:00.0)
Απεργούν την Τετάρτη και διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση (2022-03-10 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων (2021-11-18 00:00:00.0)
Την Τετάρτη όλοι στη μάχη (2011-02-19 00:00:00.0)
Στο πόδι σήμερα οι οικοδόμοι (2009-06-24 00:00:00.0)
«Παρών» στις 24 και 29 του Ιούνη (2005-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ