Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Περί σκανδάλων...

Μπορεί στην προσπάθεια που κάνουν για να εκμεταλλεύονται μόνοι τους χωρίς κρατική παρέμβαση την πίτα των κερδών, που προκύπτουν από το ποδόσφαιρο - εμπόρευμα, να είναι ενωμένοι (δημιουργία Σούπερ Λίγκας) όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων.

Ετσι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, θυμήθηκε ξαφνικά ότι είναι σκάνδαλο η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που υπέγραψαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με την ΕΡΤ. Προφανώς αισθανόμενος πιο ριγμένος και μόνο και όχι γιατί ο ελληνικός λαός πληρώνει αυτούς που φέρνουν τον τίτλο Ποδοσφαιρικές Εταιρίες. Αλλωστε κάπως έτσι με χρήματα του ελληνικού λαού σώθηκε και η ομάδα του, η ΑΕΚ, με το περίφημο άρθρο 44 όπου παραγράφηκαν χρέη προς το Δημόσιο που είχαν δημιουργηθεί από κακοδιαχείριση παραγόντων. Σε συνάντηση του Νικολαΐδη με τους οργανωμένους οπαδούς, σε σχετική ερώτηση γιατί δεν αντέδρασε η ΑΕΚ στην προκλητική για όλους τους Ελληνες συμφωνία της ΕΡΤ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος της Ενωσης, αποφεύγοντας την ουσία, απάντησε: «Ποιος σας είπε κάτι τέτοιο; Ποιος σας είπε ότι δε μιλάμε; Θα διαμαρτυρηθούμε, γιατί είναι μεγάλο σκάνδαλο αυτό που έγινε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν είναι, όμως, η ώρα τώρα. Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα αντιδράσουμε. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσω και γι' αυτό το θέμα, γιατί είναι σκάνδαλο».

Η εφαρμογή των καπιλιστικών νόμων επιφέρει και τις λεγόμενες εσωτερικές κρίσεις, αφού κάποιοι μπορούν να ευνοούνται περισσότερο από τους άλλους. Οπως και να έχει, πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι αυτός που καλείται πάντα, είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, να πληρώσει τα σπασμένα. Τα λεφτά της ΕΡΤ που δίνονται απλόχερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ) σε κάποιες ΠΑΕ ή η παραγραφή των χρεών προς το Δημόσιο για κάποιες άλλες, προέρχονται πάντα από τους ανθρώπους του μεροκάματου.

Και αυτοί είναι που πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο φανατισμό που κάποιοι εντέχνως προσπαθούν να τους καλλιεργήσουν και να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια εάν η ομάδα που προτιμούν αδικείται σε σχέση με αντιπάλους. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που ποντάρουν στη χαλιναγώγηση των συνειδήσεών τους προκειμένου να έχουν πρόσφορο έδαφος στο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.


Μπ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ