Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αύριο οι κοινές συγκεντρώσεις

Αύριο, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια το κοινό αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα. Στις 7.30 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές εντείνουν τις κοινές κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την πλήρη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΜΕ και τα Πανελλαδικά Συντονιστικά Αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών συνδιοργανώνουν για αύριο Πέμπτη, σε διάφορες πόλεις της χώρας, κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και της έντασης των ταξικών φραγμών.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό, μαζί με το ΠΑΜΕ, προγραμματίζουν αύριο, Πέμπτη, συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, ενώ την Παρασκευή 2 του Ιούνη τα Συντονιστικά διοργανώνουν συναυλία στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και το τοπικό Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα καλούν σε συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα, το Συντονιστικό καλεί τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι, πλατεία Χημείου, απ' όπου θα ξεκινήσουν οι φοιτητές, για να αποκλείσουν συμβολικά την Εγνατία.

Σε άλλες πόλεις

Επίσης, στη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώσεις γίνονται αύριο στην Κομοτηνή, 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης, στην Καβάλα, 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη, στην Ξάνθη, 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και στην Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ. έξω από Δημαρχείο.

Ακόμα, στη Θεσσαλία, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι έχουν ορίσει για αύριο Πέμπτη, το νέο αγωνιστικό ραντεβού, στη Λάρισα, στις 6 μ.μ. πλατεία Ταχυδρομείου και στο Βόλο, στις 7 μ.μ., στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους στη Λάρισα, χτες το μεσημέρι, οι φοιτητές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (που κάνουν διήμερη κατάληψη της σχολής τους) προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, βροντοφωνάζοντας συνθήματα.

Στα Γιάννενα, το αυριανό αγωνιστικό ραντεβού του ΠΑΜΕ και των Συντονιστικών είναι στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απηύθυναν οι οικοδόμοι κατά τη διάρκεια της χτεσινής απεργιακής τους κινητοποίησης, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που καλεί όλους τους εργαζόμενους «να αγωνιστούμε να μην περάσουν οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία που στόχο έχουν τα παιδιά της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, τα δικά μας παιδιά».

Στη Χαλκίδα, σπουδαστές και εργαζόμενοι συγκεντρώνονται αύριο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς, ενώ χτες και σήμερα «αλωνίζουν» τις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας για τις συνέπειες που θα έχει ο νόμος - πλαίσιο για τις λαϊκές οικογένειες.

Στην Κρήτη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Αγώνα των σχολών του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ηρακλείου, που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό ΑΕΙ - ΤΕΙ, συγκεντρώνονται αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία των Λιονταριών.

Παράλληλα και άλλες σχολές σε διάφορες πόλεις βρίσκονται σε κατάληψη, με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι στην Αθήνα θα κινητοποιηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης (συμμετοχή σ' αυτήν την κινητοποίηση έχει αποφασίσει και η ΟΛΜΕ), ενώ σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων βρίσκονται και σύλλογοι των πανεπιστημιακών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ