Κυριακή 4 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κριτήρια...

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα - και, μάλιστα, γενικευμένο - κι επομένως πολιτικά πρέπει να είναι τα κριτήρια της ψήφου. Με άλλα λόγια, ο καθένας που θα μπει στο παραβάν θα πρέπει να έχει αποφασίσει τι πολιτικό μήνυμα θέλει να στείλει και σε ποιΟν.

Ο ψηφοφόρος έχει την ευκαιρία να «πει τη γνώμη του» για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία τον αφορά, άμεσα και ζωτικά, καθώς, εν πολλοίς, καθορίζει τις «τύχες» του ίδιου, της οικογένειάς του, της τάξης του, της κοινωνίας. Επιπλέον, μπορεί και πρέπει να κρίνει όλα τα κόμματα για τη γενικότερη πολιτική τους κι όπως αυτή εκφράζεται στους δήμους και στις νομαρχίες. Ταυτόχρονα, κρίνει τα «πρόσωπα» της Αυτοδιοίκησης - αρχές, συνδυασμούς, υποψήφιους - τα οποία, είτε το ομολογούν είτε το αποκρύπτουν, τα κόμματα εκπροσωπούν και την πολιτική τους υλοποιούν. Αλλωστε, είναι πλέον κοινώς παραδεκτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δρα ως «συμπλήρωμα» του κράτους, «συνεργάτιδα» των κυβερνήσεων και «υπηρέτρια» του κεφαλαίου.

Βεβαίως, η ψήφος δεν αξιοποιείται μόνο για να «πει τη γνώμη του» ο ψηφοφόρος, αλλά και για να μπορεί, με την επιλογή του, να διαμορφώσει καταστάσεις και να επηρεάσει εξελίξεις. Από αυτή την άποψη αποτελεί «πολιτικό όπλο» κι έτσι θα πρέπει να το αντιλαμβάνεται ο καθένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ