Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ EFG EUROBANK
Απειλές και πιέσεις από την εργοδοσία

Η ΕΣΑΚ - Τραπεζών καταγγέλλει την εργοδοτική παρέμβαση και τις παρατάξεις που στηρίζονται σ' αυτή

Τις παράνομες και προκλητικές παρεμβάσεις της εργοδοσίας τς EFG EUROBANK (Γ. Λάτση) στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, διεξάγοντας στην ουσία μόνη της τις αρχαιρεσίες που γίνονται αυτές τις μέρες στο σωματείο εργαζομένων «Γιούνιον» (πρώην εργαζόμενοι Αθηνών και EUROBANK), καταγγέλλει με ανακοίνωση η γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών.

Οπως καταγγέλλει συγκεκριμένα η ΕΣΑΚ, οι εκλογές γίνονται με διευθυντές να μοιράζουν ψηφοδέλτια, υποδεικνύοντας και συγκεκριμένους υποψήφιους. Ακόμα ότι μαζί με τα ψηφοδέλτια και τις υποδείξεις μοιράζουν και απειλές στους εργαζόμενους.

«Αυτή η πρακτική της εργοδοσίας βρίσκει σύμφωνες και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ, που συμμετέχουν όλες μαζί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ολα αυτά, για να αποκτήσει το "πλεονέκτημα" του αντιπροσωπευτικότερου σωματείου και να μπορεί να συμφωνεί στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία στους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα μετά και από τη συγχώνευση με την Εργασίας που θα γίνει στις 8 Ιούλη».

Ευθύνες επιρρίπτει η ΕΣΑΚ στο απερχόμενο ΔΣ του συλλόγου για τον τρόπο που γίνονται οι αρχαιρεσίες, αλλά και στην ΟΤΟΕ γιατί «με την αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών για ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών σε ιδιώτες, όπως διατάσσει η ΕΕ, άνοιξε τους "ασκούς του Αιόλου" για τους εργαζόμενους». Επίσης, καταδικάζει απερίφραστα τόσο τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που «ανθεί» στις ιδιωτικές τράπεζες, όσο και τον κυβερνητικό ως την «άλλη όψη του νομίσματος».

Καταλήγοντας η ΕΣΑΚ, καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες σε επαγρύπνηση και αντίσταση στις πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς της εργοδοσίας «γιατί οι εργοδότες με τις πλάτες της κυβέρνησης σχεδιάζουν να πάρουν πίσω ό,τι οι εργαζόμενοι, με θυσίες και αγώνες, έχουν κερδίσει (κανονισμός εργασίας, ενιαίο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, ασφαλιστικές κατακτήσεις)».

Οι παρατάξεις της ΟΤΟΕ ΠΑΣΚΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με κοινή τους - υποκριτική - ανακοίνωση καταγγέλλουν παραβιάσεις, παρατυπίες και πρωτοφανείς μεθόδους της διοίκησης της τράπεζας, καθώς και την παράταξη της ΔΑΚΕ.Ωστόσο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην τράπεζα συμμετέχουν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του «Γιούνιον»!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ