Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μηνάς Ξεκομνηνός
Μηνάς Ξεκομνηνός
Φωτ.

Την Πρωτομαγιά έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης αγωνίστριας ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Σταμ. Σωτηρόπουλος

* * *

Φωτ.

Το Παράρτημα Καλαμάτας της ΠΕΑΕΑ, συμμετέχοντας στο πένθος για το θάνατο του ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακού, αντιπροέδρου της ΠΕΑΕΑ, προέδρου του Παραρτήματος Καλαμάτας, πρώην προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και αντιδημάρχου, αποφάσισε να παραστεί στην κηδεία του, με τιμητική φρουρά στη σορό του, να καταθέσει στεφάνι και να προσφέρει στη μνήμη του 100 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και την ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της φίλης και συντρόφισσας ΣΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ, με την οποία μοιραστήκαμε το συσσίτιο της φυλακής, αλύγιστης και πανέμορφης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 50 ευρώ.

Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκου

* * *

Φωτ.

Στις 23 Απρίλη 2006 άφησε την τελευταία πνοή του ο παλαίμαχος αντιστασιακός και αγαπημένος αδελφός μας και θείος ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Χαραυγή Κοζάνης το 1928 από γονείς αγρότες. ΕΠΟΝίτης από το 1943 και μέλος του ΚΚΕ από το 1946, πιάστηκε το 1944 για τη δράση του από τρομοκράτες του ΠΑΟ και κλείστηκε στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και στάλθηκε ως όμηρος σε στρατόπεδο της φασιστικής Γερμανίας.

Επέστρεψε στο χωριό του με την κατάρρευση της Γερμανίας. Το 1946 κατέφυγε στις ομάδες διωκόμενων αγωνιστών στο Βέρμιο. Μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού, τον Ιούλη του 1947 πιάστηκε αιχμάλωτος στο χωριό Λόφος, στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Πιέρια. Κλείστηκε στο Γεντί Κουλέ, πέρασε δυο φορές από Στρατοδικείο στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε δυο φορές σε θάνατο. Η στάση του στο στρατοδικείο ήταν στάση πραγματικού αγωνιστή. Γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά έζησε πολλά χρόνια στις φυλακές Αλικαρνασσού,, Ιντζεδίν, Κέρκυρας.

Σούλα Καρανίκα
Σούλα Καρανίκα
Αφέθηκε ελεύθερος το 1962 και επέστρεψε στο χωριό του. Βρήκε το σπίτι του καμένο και από την οικογένειά του ζούσε μόνο ο μεγάλος αδελφός του, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και αγαπητός στο περιβάλλον του.

Ο Νίκος Δεληδημήτρης συνέχισε τον αγώνα έως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μας και των πεθερικών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιωτών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Οικογένεια Τάσου και Μαρίας Δεληδημήτρη και τα παιδιά τους.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΝΑ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ, πατέρα της συντρόφισσας Μαρκέλας Ξεκομνηνού, φίλοι και σύντροφοί της από την Αχτίδα Εκπαιδευτικών προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ.


Ντίνος Μακρόπουλος
Ντίνος Μακρόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ