Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» - «SPORTIME»
Στα «χέρια» της Τράπεζας Πειραιώς

Στα «χέρια» της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκονται από τον περασμένο μήνα οι τίτλοι των εφημερίδων «Αθλητική Ηχώ» και «Sportime», οι οποίες αν και τυπικά φαίνονται να ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες, στην πραγματικότητα ανήκουν σε έναν. Τα «παρασκηνιακά» οικονομικά και επιχειρηματικά παιχνίδια που λαμβάνουν χώρα παίζονται στην κυριολεξία σε βάρος των εργαζομένων, το μέλλον των οποίων κρίνεται αβέβαιο.

Συγκεκριμένα, στις 22/06/2004 η μεταβίβαση του σήματος της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» από τη «Γεωργαλάς ΑΕ» στην εταιρία «Courmel Limited» (με έδρα την Επικράτεια των Αγγλικών Παρθένων Νήσων). Στη συνέχεια, στις 18/05/2006 η Τράπεζα Πειραιώς καταθέτει αίτηση καταχώρισης ενεχυρίασης του σήματος και στις 29/05/2006 η αίτηση αυτή ενεγράφη.

Στις 19/05/2004 γίνεται επίσης, η μεταβίβαση του σήματος της βδομαδιάτικης εφημερίδας «Αθλητική Φωνή» από την εταιρία «Γεωργαλάς ΑΕ» στην εταιρία «Courmel Limited», και στις 18/05/2006 η Τράπεζα Πειραιώς καταθέτει αίτηση καταχώρισης ενεχυρίασης. Ομως η καταχώριση αυτή δεν έγινε, γιατί προέκυψε ότι υπάρχουν οικονομικά «βάρη» στο σήμα της εφημερίδας. Προφανώς εκκρεμούν αποφάσεις για κατασχέσεις.

Στη «Sportime» η μεταβίβαση του σήματος της εφημερίδας έγινε στις 7/11/2003 από την εταιρία «Maxline» στην εταιρία «Sunseeker» (με έδρα τον Παναμά). Η Τράπεζα Πειραιώς με τη σειρά της στις 13/02/2006 καταθέτει αίτηση για καταχώριση ενεχυρίασης, η οποία στις 27/03/2006 ενεγράφη.

Να σημειωθεί ότι για πέντε μέρες από τις 23 ως και τις 27 Μάη η «Αθλητική Ηχώ» δεν κυκλοφόρησε, μετά από απόφαση της εργοδοσίας. Υπενθυμίζεται ότι εκείνες τις ημέρες ήταν και σε εξέλιξη η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούσαν οι τεχνικοί της εφημερίδας, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μετά από αυτή την «προσωρινή» αναστολή της εφημερίδας άλλαξε και η εταιρία που φαινόταν ως ιδιοκτήτρια. Ετσι, από την «Αθλητική Εκδοτική - Τεχνολογίας - Συμμετοχών - Διαφημιστική - Εμπορική ΑΕ» ως ιδιοκτήτρια εταιρία φαίνεται να είναι η «Αθλητική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι των παραπάνω μέσων. Για πολλούς μήνες τώρα οι 160 περίπου εργαζόμενοι των δύο εφημερίδων ζουν στην αβεβαιότητα, αλλά και την ανασφάλεια για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Παράλληλα, δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να αμείβονται έναντι, ενώ ποτέ δεν εξοφλούνται, ενώ η υπογραφή των νέων συμβάσεων εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ