Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξωση στην οπερέτα;

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος στη Λυρική Σκηνή, όπου ούτε Συλλογικές Συμβάσεις με τους εργαζόμενους υπογράφτηκαν, ούτε προγραμματισμός για το 2007 υπάρχει. Σε αυτό το ομιχλώδες «τοπίο» προστίθεται ο κίνδυνος να κλείσει η μοναδική σκηνή οπερέτας στη χώρα μας, η Νέα Σκηνή της ΕΛΣ, που στεγάζεται στο θέατρο «Ακροπόλ».

Σε χτεσινή ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προσωπικού της Νέας Σκηνής της ΕΛΣ, τονίζεται ότι «από τότε που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ο κ. Λαζαρίδης ποτέ δεν είχε ξεκάθαρη στάση απέναντι στη Νέα Σκηνή. Προ ημερών επισκέφθηκε μαζί του το "Ακροπόλ" γνωστή Αγγλίδα χορογράφος. Εγκυρη πηγή της διοίκησης αιτιολόγησε αυτή την επίσκεψη ότι είναι ενταγμένη στα νέα σχέδια του καλλιτεχνικού διευθυντή να παρουσιάσει από τη νέα περίοδο μπαλέτα, κάνοντας παράλληλα έξωση στην οπερέτα, που επί έξι συνεχή χρόνια παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο "Ακροπόλ". Αγνοώντας προφανώς την ελληνική πραγματικότητα, ο κ. Λαζαρίδης στερεί από τους θεατρόφιλους τη μοναδική σκηνή που παρουσιάζει αυτό το είδος και αφαιρεί από το κρατικό μας θέατρο ένα ακόμη μέσο της υψηλής αποστολής του να προσελκύει νέο κοινό όχι μόνο στην οπερέτα, αλλά και στην όπερα».

«Διαπιστώνοντας τη νεφελώδη κατάσταση», υπογραμμίζεται, «το Σωματείο Χορωδών της ΕΛΣ απέστειλε επιστολή στον κ. διευθυντή κοινοποιώντας την παράλληλα στο ΔΣ της ΕΛΣ και στο ΥΠΠΟ, όπου δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 16/6 μεταξύ καλλιτεχνικού διευθυντή και των σωματείων της ΕΛΣ, όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε με νόημα: "Δε θέλω να σας απαντήσω". Το ΥΠΠΟ είναι ενήμερο γι' αυτές τις εξελίξεις ή παίρνει την ίδια απάντηση από τον κ. διευθυντή; Θα καταργήσει μια σκηνή που παρουσιάζει ελληνικό ρεπερτόριο; Η πολιτεία θα επιτρέψει μια πλειάδα καταρτισμένων και εξειδικευμένων σε αυτό το είδος καλλιτεχνών να οδηγηθούν στην ανεργία; Επιτέλους, περιμένουμε μια υπεύθυνη ενημέρωση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ