Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ο τέταρτος σε μέγεθος τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, μετά την αμερικανική «Cisco Systems», την αμερικανο-γαλλική «Alcatel-Lucent» και τη σουηδική «Ericsson», δημιουργείται από τη συγχώνευση των γνωστών εταιριών «Nokia» και «Siemens», που ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Η συγχώνευση, αξίας 20-25 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει σε μια εταιρία που θα κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία και την τρίτη θέση όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - «Gazprom» Η ουγγρική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου «MOL Nyrt.» υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνία με τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό «Gazprom», για την επέκταση του αγωγού «Blue Stream» σε ουγγρικό έδαφος. Η επέκταση του αγωγού «Blue Stream» θα αποφέρει πολλά οικονομικά οφέλη στην Ουγγαρία που θα είναι σε θέση να προμηθεύει με φυσικό αέριο γειτονικά κράτη, στα βόρεια και στα νότια σύνορά της, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας και της Σλοβακίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Στη μείωση περίπου 7.480 θέσεων εργασίας στο σκέλος των ασφαλειών της στη Γερμανία και σε τμήματα της Dresdner Bank, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης, «Allianz AG». Η εταιρία σχεδιάζει να απολύσει 5.000 εργαζόμενους από τους τομείς των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων και 2.480 εργαζόμενους από τη θυγατρική της Dresdner, έως το 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ