Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Θεατρικές «διαδρομές»

Από τις πρόβες της παράστασης «Ερως θηλυκρατής»
Από τις πρόβες της παράστασης «Ερως θηλυκρατής»
Με τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, άνοιξε η φετινή αυλαία των Επιδαυρίων. Η παράσταση, που παρουσιάζεται και σήμερα, είναι συμπαραγωγή του Θεάτρου «Αττις», του Διεθνούς Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης, του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου και της Διεθνούς Επιτροπής της Θεατρικής Ολυμπιάδας. Συμμετέχουν 14 νέοι Ελληνες και Τούρκοι ηθοποιοί: Ντεβρίμ Νας, Μελέτης Ηλίας, Σάββας Στρούμπος, Κερέμ Καραμποκά, Αντώνης Μυριαγκός, Γιίτ Οτσενέρ, Μιλτιάδης Φιορεντζής, Ερόλ Μπαμπάογλου, Νικηφόρος Βλάσσης, Κανέρ Κανταρλί, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Φερντί Γιλντίζ, Παύλος Σταυρόπουλος, Γκιουβέν Ιντσέ. Η μετάφραση είναι της Ελένης Βαροπούλου και του Γκιουγκόρ Ντιλμέν Καλιονσού, τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Τάκη Βελλιανίτη.

  • Ο θίασος «Τέττιγες» παρουσιάζει, σήμερα (9.30 μ.μ.) στο θέατρο «Πέτρα», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Πετρούπολης, έξι μονόπρακτα του Μποστ, που σχολιάζουν την ελληνική πραγματικότητα, γελοιοποιούν κι απογυμνώνουν τα φόβητρα της εξουσίας και σαρκάζουν με κατανόηση τους υπηκόους της. Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός. Παίζουν: Πάνος Ξενάκης, Κωνσταντίνα Κούτσιου, Λεωνίδας Βαρδαρός, Γιάννης Νικολάου, Αντώνης Μουλάς. Εισιτήριο: 10 ευρώ.
  • Το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα... σαν το σκύλο με τη γάτα», σε παιδικό μιούζικαλ, παρουσιάζει το ΚΘΒΕ αύριο (9.30 μ.μ.), στο θέατρο «Πέτρας» και τη Δευτέρα στο κηποθέατρο Παπάγου. Η παράσταση, που βασίζεται στο σαιξπηρικό αριστούργημα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι διασκευασμένη για παιδιά και σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Καλατζόπουλο, απεικονίζει τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ζώων, με πολλά φωτιστικά, τεχνικά εφέ, εντυπωσιακά πολύχρωμα κοστούμια και εξπρεσιονιστικά σκηνικά.
  • Μια μεγάλη πρωταγωνίστρια, η Αντιγόνη Βαλάκου, εμφανίζεται σήμερα, στο μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Ερως Θηλυκρατής». Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Λιγνάδης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης. Σκηνικά - κοστούμια: Διονύσης Φωτόπουλος. Μουσική - μουσική επεξεργασία: Γιώργης Χριστοδούλου. Κίνηση: Φωκάς Ευαγγελινός. Ερμηνεία: Αντιγόνη Βαλάκου. Χορός: Μίνως Θεοχάρης, Χρήστος Καρνάκης, Ελίνα Μάλαμα, Σταυριάνα Πανδή, Ομηρος Πουλάκης, Ελένη Σιδερά.
  • Στο κηποθέατρο Παπάγου αύριο (9.30 μ.μ.) το «Θέατρο Διαδρομή» παρουσιάζει την κωμωδία του Μποστ, «Μαρία Πενταγιώτισσα», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική Γιούρι Στούπελ. Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώργος Λέφας και Χριστίνα Τσάφου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ