Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Με... «διάλογο» οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις

Ελιγμός του Σ. Τσιτουρίδη, που επιχείρησε να... στρογγυλέψει τις προχτεσινές του δηλώσεις

Με τους αναγκαίους τακτικισμούς συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία συστήνεται η λεγόμενη Επιτροπή Διαλόγου για το Ασφαλιστικό και η οποία με τις εισηγήσεις της και τα πορίσματά της προς τους ...«κοινωνικούς εταίρους» θα επιδιώξει να στρώσει το χαλί στην επιμήκυνση του εργάσιμου χρόνου, όπως ακριβώς έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Κάθε άλλο παρά τυχαία, οι υπουργοί της κυβέρνησης επιχειρούν να αποφύγουν το σκόπελο της λαϊκής αντίδρασης, παραπέμποντας τις σχετικές αποφάσεις και επερχόμενα μέτρα στην περίοδο μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στο πλαίσιο του αναγκαίου τακτικισμού ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδης, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, επιχείρησε να συμμαζέψει τις προχτεσινές επίσημες δηλώσεις του για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ο υπουργός Απασχόλησης ισχυρίστηκε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «διασφαλίζει εργασία για όλους όσοι θέλουν να επιμηκύνουν τον εργασιακό τους βίο μέχρι τα όρια ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία». Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και ο επανακαθορισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ώστε πολλά από αυτά να αποχαρακτηριστούν, είναι στις προδιαγραφές του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου που επιχειρούν να στήσουν με τις δυνάμεις του λεγόμενου κοινωνικού εταιρισμού.

Η κυβέρνηση επιταχύνει και σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του νόμου για τις πρώην ΔΕΚΟ, ζήτημα το οποίο εξετάστηκε στη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης. Σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη στις επόμενες βδομάδες θα συγκληθεί η Διυπουργική Επιτροπή. Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την κυβέρνηση για ...ολιγωρία σε ό,τι αφορά τις αντιλαϊκές επιλογές της, όπως την εφαρμογή του νόμου για τις «ΔΕΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ