Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ
Κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα

Θετική εξέλιξη - που ωστόσο δε λύνει το πρόβλημα - είναι η χτεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία κατέθεσαν 35 από τους συμβασιούχους που απολύθηκαν από την ΕΡΤ στις 30 του Ιούνη 2006. Με την προσωρινή διαταγή η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να εξακολουθεί να τους απασχολεί με τους ίδιους όρους μέχρι τις 27 του Ιούλη, οπότε θα εκδικαστεί η ουσία της προσφυγής τους. Σήμερα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθούν προσφυγές και από άλλους απολυμένους συμβασιούχους.

Πάντως, το ζητούμενο, που είναι «η πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με δικαστικές αποφάσεις, όσο η αντιλαϊκή πολιτική προωθεί και επιβάλλει τις λεγόμενες ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ηδη πάνω από 140 εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο στις 30 του Ιούνη όταν έληξαν οι συμβάσεις τους και με βάση το απαράδεκτο ΠΔ Παυλόπουλου δεν ανανεώθηκαν παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Τις προηγούμενες μέρες στις Γενικές τους Συνελεύσεις οι δημοσιογράφοι είχαν αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τη μη διακοπή των συμβάσεων. Οι πλειοψηφίες όμως στα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ υπονόμευσαν αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με χτεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, ζητά τον αριθμό των δημοσιογράφων που εργάζονται στην κρατική τηλεόραση καθώς και πλήρη στοιχεία για το είδος των συμβάσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ