Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βολές κατά του ΕΣΡ για τα πρόστιμα

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς και με αιχμές επιτέθηκε χτες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο πρόεδρος του ALPHA Νίκος Χατζηνικολάου για τα «εξοντωτικά» πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό και τα οποία ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναρωτήθηκε αν είναι «Μουλάδες που κρίνουν με βάση το κοράνι» και έκανε λόγο για «διακρίσεις εσχάτου είδους» από το ΕΣΡ που επιβάλλει πρόστιμα στον ALPHA και όχι σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, φέρνοντας ως παραδείγματα μεταξύ άλλων το «MEGA» με το ριάλιτι «Survivor», τα «Παρατράγουδα» της Ανίτας Πάνια στο ALTER και τις πορνοταινίες που προβάλλονται. Εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι εκείνο που ενοχλεί είναι ότι ο ALPHA έχει μειώσει το κομμάτι της διαφημιστικής πίτας από τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, είπε ότι «δε χτυπάμε ένα κανάλι που ενοχλεί τα άλλα μειώνοντας το κομμάτι της πίτας». Εφθασε επίσης στο σημείο να υποστηρίξει τα ουρητήρια του Ψινάκη και τις εκπομπές του Ανδρέα Μικρούτσικου διαμαρτυρόμενος για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ για αυτές τις εκπομπές και για την απόφαση διακοπής της εκπομπής του Μικρούτσικου «Από καρδιάς». Ο πρόεδρος του ALPHA είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΣΡ και ότι του ζήτησε να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ για το θέμα των διακρίσεων - όπως πιστεύει ο Ν. Χατζηνικολάου - σε βάρος του ALPHA.

Για τα οικονομικά του σταθμού ουσιαστικά επέρριψε την ευθύνη στην προηγούμενη διοίκηση και στα στελέχη που παραιτήθηκαν. Είπε ότι ο ισολογισμός του ALPHA για τον περασμένο χρόνο ήταν μείον 57 εκατ. ευρώ, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια ήταν μείον 200 εκατ. ευρώ. Από τότε που ανέλαβε τη θέση του προέδρου υπήρξε αύξηση των εσόδων κατά 16,5%. Το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν θα είναι 25 εκατ. ευρώ μικρότερο από το κόστος του περσινού προγράμματος. Σε σχέση με τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων είπε ότι στοίχισαν 16-17 εκατ. ευρώ και από αυτά ο σταθμός ήταν μείον 4 εκατ. ευρώ.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου λησμονώντας ότι οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, στάθηκε στην «επιχείρηση» του ALPHA λέγοντας ότι δεν είναι «φιλανθρωπικό ίδρυμα», αλλά επιχείρηση που στόχο έχει το εμπορικό κέρδος. Λησμόνησε φαίνεται ότι οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και ότι οι «επιχειρηματίες» οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους σε ό,τι αφορά την πολυφωνία και την ποιότητα των προγραμμάτων.

Οσον αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στα στελέχη, είπε ότι η στελεχική εικόνα του σταθμού θα έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του σταθμού με τον Κ. Κουτσομύτη και στο Λάκη Λαζόπουλο που όπως είπε θα «παίξει σημαντικό ρόλο»

Πιο συγκρατημένη ήταν η Σεμίνα Διγενή η οποία είναι πλέον διευθύντρια προγράμματος. Θεωρεί ότι τα νέα της καθήκοντα είναι μια πρόκληση για την ίδια και ότι δοκιμάζεται σε αυτό τον τομέα.


Κ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ