Κυριακή 9 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ
Παράγοντες υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής

Εκδήλωση της ΝΑΣ Εύβοιας και της «Δημοτικής Ταμυναϊκής Κίνησης» στο Αλιβέρι, για την Ενέργεια

Από την εκδήλωση στο Αλιβέρι
Από την εκδήλωση στο Αλιβέρι
Την Τετάρτη 28 Ιούνη, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση, με θέμα: «Εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα - Ηπιες μορφές ενέργειας - Θέσεις της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Την πρωτοβουλία είχαν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Εύβοιας και η «Δημοτική Ταμυναϊκή Κίνηση» που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και αγωνιστικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της, εφ' όλης της ύλης, μάχης των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και του πολιτικού χαρακτήρα που έχουν εκ των πραγμάτων.

Αυτό ακριβώς υπογράμμισε στην παρέμβασή της η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης, τονίζοντας πως «η μάχη αυτή είναι μια πολιτική αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και κείνων των δυνάμεων που κινούνται στην ίδια τροχιά του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΝ. Γιατί, τα προβλήματα που βιώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι και σε τοπικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα της γενικής πολιτικής που υλοποιείται και στο επίπεδο της Τοπικής - Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από νομάρχες -δημάρχους που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στις ευθύνες του νομάρχη Εύβοιας και της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και στη στάση της δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ταμυναίων (πάλι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), και προηγούμενων δημοτικών αρχών. Παίζοντας το ρόλο του ιμάντα των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, μετέτρεψαν το Αλιβέρι και τη γύρω περιοχή στις πιο ρυπογόνες περιοχές, επιτρέποντας την ασύδοτη δράση του ΑΗΣ - ΔΕΗ και του εργοστασίου της ΑΓΕΤ (θυγατρικής της πολυεθνικής LAFARGE).

Στο βήμα η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης με τη ΝΑΣ στην Εύβοια
Στο βήμα η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης με τη ΝΑΣ στην Εύβοια
Η Ενέργεια για μας, όποιας μορφής, έχει στρατηγική σημασία για φιλολαϊκή ανάπτυξη της χώρας, όπως οι τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, του ορυκτού πλούτου, σημείωσε, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γιώργος Παντελής, γραμματέας της ΚΟ Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ. Γιατί, συμπλήρωσε, μπορούν να αποτελέσουν τους μοχλούς ανάπτυξης στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας, αύριο, αλλά και κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σήμερα.

Αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές

Στις εξελίξεις που είχαμε στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα στη ΔΕΗ και στις αλλαγές - σε αντεργατική και αντιλαϊκή κατεύθυνση - που προωθήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (νόμοι 2773/99, 3175/03, 3426/2005), με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αλλαγή του ρόλου της ΔΕΗ (μετατροπή της σε ΑΕ) όσο και στην προώθηση των ανατροπών των εργασιακών σχέσεων, κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, στάθηκε στην παρέμβασή του ο Ηλίας Σταμέλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Απ' αυτή την πολιτική, κατέληξε ο Η. Σταμέλης, όπως απέδειξε η ζωή, οι εργαζόμενοι μειώνονται, εντατικοποιείται η εργασία τους, δικαιώματα καταργούνται, οι τιμές ανεβαίνουν συνέχεια και το μόνο που ευημερεί είναι τα κέρδη των επιχειρηματιών... Σ' αυτή την προσπάθεια των κυβερνήσεων, σύμμαχο έχουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στη ΓΕΝΟΠ. Εμείς, αντιπαλεύοντας αυτή την πολιτική, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους, αποκλειστικό κρατικό φορέα Ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ