Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σήμερα, 6 Ιούλη, συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1974 και δημοτικού συμβούλου Πετρούπολης.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Πετρούπολης, 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του φίλου και αγωνιστή με απέραντη πίστη στα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ από την Ποντοκερασιά Κιλκίς. Εφηβος βρέθηκε στις τάξεις του λαϊκού κινήματος. Με τα γνωστά γεγονότα της Ποντοκερασιάς, το 1946, τραυματίστηκε, πιάστηκε και πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές της ΕΔΑ για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Δε θα ξεχάσω την ακλόνητη συντροφική φιλία του και την αλληλογραφία μας από τα κελιά στα δύσκολα χρόνια της εφταετούς χούντας.

Αγώνες, θυσίες, ταλαιπωρίες δεν έκαμψαν την αισιοδοξία του, αλλά κλόνισαν σοβαρά την υγεία του, με αποτέλεσμα να υποφέρει για πολλά χρόνια στο τέλος της ζωής του.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Αλέκος Καραμπίδης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΤΖΟΥΔΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 20 Ιούνη 1947 μαζί με δύο άλλους αγωνιστές στο δάσος του Χορτιάτη, προσφέρω 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

Γιώργος Λουτζούδης

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΑΚΡΙΔΑ, προσφέρω στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ 20.000 δρχ.

Μαρία Ακρίδα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ