Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Να καταδικαστεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας

Πλατιά σύσκεψη σήμερα για την οργάνωση της πάλης, στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος (Σίνα 16)

Απαντώντας σε όσους ενισχύουν την ασυδοσία των τραπεζιτών, που εξακολουθούν να αρνούνται τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, προβάλλοντας εκβιαστικά τις αντεργατικές τους επιδιώξεις, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα προχωρά σήμερα σε σύσκεψη, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος (Σίνα 16).

Οπως σημειώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί ο κλάδος, με ευθύνη και της πλειοψηφίας στην ΟΤΟΕ, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας, αφού, όπως προκύπτει από το Ν.1876/90, όσοι προσλαμβάνονται ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασης δεν προστατεύονται από τις διατάξεις της (για ωράριο, άδειες, επιδόματα κτλ.). Ο Γ. Ποντικός, στέλεχος του ΠΑΜΕ στον κλάδο, τόνισε πως ενώ οι τραπεζίτες βρίσκονται επικεφαλής πολλών αντεργατικών επιλογών που προωθούνται (π.χ. παράταση ωραρίου, απλήρωτες υπερωρίες, σταδιακή κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κτλ.), η κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα την κερδοφορία τους (πρόταση για εναρμόνιση του ωραρίου των τραπεζών με τα ωράρια του εμπορίου, φορολογικές ελαφρύνσεις κτλ.) και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ μένει πιστή στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας.

«Περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη καλέσει την ΟΤΟΕ να εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων το ΠΑΜΕ προτείνει να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλιάς και κάθε νομό. Το πλαίσιο αιτημάτων διαμορφώνεται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων: 1.300 ευρώ κατώτερος μισθός, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο (Δευτέρα -Παρασκευή 8.00-3.00), κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ