Το αποκαλυπτικό αυτό ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής «Η οδύσσεια στο πιάτο μας», που παρουσιάζει η ΝΕΤ στις 20.00, απαντάει αμέσως στο ερώτημα τι τρώμε. Η διεθνής τάση είναι η προσφορά φαγητών ολοκληρωτικά προκατασκευασμένων να είναι τέτοια ώστε, ο μεν πελάτης να μη χρειάζεται να κουνήσει το δαχτυλάκι του, οι δε αλυσίδες εστιατορίων να έχουν το λιγότερο δυνατό προσωπικό στην κουζίνα τους. Τα μεγάλα εργοστάσια έτοιμης τροφής στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν αυγά από πούδρα και μπριζόλες από περιττά κομμάτια κρέατος, τα οποία εμείς καταβροχθίζουμε ανέμελοι και ανυποψίαστοι. Ολη αυτή η «χάι- τεκ» η υψηλή τεχνολογία είναι άραγε ακίνδυνη; Πολλοί παρασκευαστές κρατούν μυστικές τις συνταγές τους.... Για να δούμε τι επιτέλους βάζουμε στο στομάχι μας.